Acest avertisment a fost emis ca răspuns la amenințările lui Donald Trump de a lovi 52 de ținte iraniene. Agenția Iraniană de Știri (IRNA) a declarat că parlamentarul iranian Abolfazl Abutorabi ar fi ameninţat în timpul unei sesiuni de ieri în Parlament. El a spus: „Putem să atacăm Casa Albă, putem să luptăm pe pământ american”, continuând: „Este o declarație de război, ceea ce înseamnă că dacă ezitați, aţi pierdut”.

Când cineva îţi declară război, vrei să răspunzi la gloanțe cu flori?

Ședința de la Teheran a avut loc la doar câteva zile după moartea comandantului militar iranian, generalul Qassem Soleimani, într-un atac al americanilor pe aeroportul din Bagdad.

Generalul Soleimani a fost considerat „arhitectul operațiunilor militare clandestine și militare din Teheran ca șef al Forței Quds a Gărzilor Revoluționare.

Mai mult, şi generalul Hossein Salami a promis „o răzbunare strategică care va pune capăt definitiv prezenței americane în regiune” Iar președintele iranian, Hassan Rouhani a avertizat că Statele Unite au făcut o „greșeală gravă” prin uciderea generalului Soleimani și că vor suporta consecințele ani de zile de acum înainte. El a adăugat: „Această crimă comisă de Statele Unite va intra în istorie ca una dintre crimele lor de neuitat împotriva națiunii iraniene”, notează Express.

Te-ar putea interesa și: