Evenimentul Zilei > Politica > Ajutor substanțial pentru mulți oameni de afaceri din România. Fondurile au fost suplimentate, cine primește banii
Ajutor substanțial pentru mulți oameni de afaceri din România. Fondurile au fost suplimentate, cine primește banii

Ajutor substanțial pentru mulți oameni de afaceri din România. Fondurile au fost suplimentate, cine primește banii

Nicolae Ciucă a precizat că valoarea fondului de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei. Vizate sunt industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.

Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul suplimeantează fondurile pentru industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.

„Continuăm investițiile cu impact major în economie! Valoarea fondului de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.
Creșterea cu un miliard de lei a fondului pentru ajutorul de stat a fost decisă ca urmare a faptului că, în sesiunea de înregistrare dintre 15 iunie – 26 iulie, investitorii au depus 193 de cereri de finanțare, depășind bugetul alocat inițial.”, a spus Ciucă pe Facebook.

Buget mai mare pentru Programul Start-Up Nation

Premierul a mai precizat că Guvernul a luat în calcul mărirea bugetului de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a încuraja tot antreprenorii din țară.

Sursa: Facebook/ Nicolae Ionel Ciuca

„Susținem spiritul antreprenorial și inițiativa privată și îi încurajăm pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România. Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat și contribuim la crearea de noi locuri de muncă. Acest program răspunde realităților economice și sociale. Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care își pot valorifica expertiza și creativitate în țară. Asemenea cetățenilor din țară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înființarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului. Alături de stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora și crearea de noi locuri de muncă, urmărim și susținerea inovării și a pregătirii antreprenoriale”, transmite Nicolae Ciucă, informează Mediafax.

Perioada de înscriere a programului va fi până la 1 septembrie ora 20:00. Antreprenorii pot intra pe platforma Ministerului Antreprenoriatului și Turismului