Ministrul de Externe din Coreea de Sud a anunțat că o companie sud-coreeană va trimite în țara noastră 20.000 de kituri, fiecare putând fi utilizat pentru 100 de teste, informează presa străină.

Este de menționat faptul că în Coreea de Sud a fost combătută epidemia prin detectarea timpurie a pacienților infectați și prin testarea în masă a populației.

Ultimul raport al autorităților din Coreea de Sud a arătat numai 74 de cazuri, aceasta demonstrând o scădere semnificativă de la cifra de 909, înregistrată în 29 februarie

„Coreea de Sud este o republică democratică și considerăm că o carantină strictă nu este opțiunea rezonabilă“, a declarat Kim Woo-joo, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Seul.

În spatele succesului reușit de Coreea de Nord s-a aflat unul dintre cele mai costisitoare și mai bine organizate sisteme de testare din lume, dar și intensificarea eforturilor de izolare a persoanelor infectate, la care s-a adăugat depistarea și punerea în carantină a persoanelor cu care au venit în contact.

Coreea de Sud a testat peste 270.000 de oameni, pentru care s-au folosit mai exact 5.200 de teste la 1 milion de locuitori.