Evenimentul Zilei > Social > Ai telefon cu Android sau vrei să îți cumperi unul? Atunci trebuie să știi asta neaparat
Ai telefon cu Android sau vrei să îți cumperi unul? Atunci trebuie să știi asta neaparat

Ai telefon cu Android sau vrei să îți cumperi unul? Atunci trebuie să știi asta neaparat

O compania care se ocupă cu revalorizarea telefoanelor a publicat un studiu care arată că dispozitivele iOS își păstrează cel mai bine prețul, față de cele cu Android, care se devalorizează într-un ritm de două ori mai mare.

Un studiu realizat de BankMyCell despre valoarea în timp a dispozitivelor iOS faţă de cele tip Android a arătat că telefoanele cu Android se devalorizează într-un ritm de două ori mai mare decât dispozitivele cu iOS.

Compania BankMyCell, care se ocupă cu vânzarea de telefoane mobile, a făcut câteva grafice care arată valoarea în timp a dispozitivelor Apple de peste 700 de dolari, în comparaţie cu dispozitivele Android cu preţuri similare, dar şi în comparaţie cu dispozitive Android cu preţuri de sub 350 de dolari.

Potrivit rezultatelor, dacă te gândești să vinzi un iPhone în primele 12 luni de la achiziționare, trebuie să știi că acesta îşi pierde doar 23,45% din valoare, în vreme ce un dispozitiv de tip Android cumpărat la un preţ similar și în aceeaşi perioadă îşi va pierde în primele 12 luni 45,18% din valoare, în medie.

Conform acestui raport, telefoanele iPhone își pierd 45,46% din valoare în primii doi ani. În tabăra Android, telefoanele își pierd 45,18% din valoare în primul an. După doi ani, modelele cu Android se devalorizează cu 71,41%.

Pe termen lung, scăderea în preţ continuă într-un ritm mai accelerat pentru dispozitivele Apple, însă acestea rămân mai scumpe decât echivalentele cu Android. După 3 ani, un iPhone pierde puţin peste 60% din valoare, în timp ce un model cu Android high-end aproape 80%, iar după trei ani, un iPhone ajunge la o valoare cu 75% mai mică, în timp ce dispozitivele cu Android rămân la puţin peste 80%.