Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Actorul Alexandru Zudor arestat pentru viol. El ataca femeile cu un cuțit
UPDATE. Actorul Alexandru Zudor arestat pentru viol. El ataca femeile cu un cuțit

UPDATE. Actorul Alexandru Zudor arestat pentru viol. El ataca femeile cu un cuțit

Un agresor sexual, împotriva căruia au depus plângere trei femei, a fost arestat, după ce a fost reținut de poliție, în București. El este acuzat că-și agresa victimele sub amenințarea cuțitului.

UPDATE. Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă a actorului Alexander Zudor. În vârstă de 46 de ani, el este acuzat de viol şi tentativă de viol. Polițiștii susțin că a agresat sexual mai multe femei din Sectorul 5 al Capitalei, sub ameninţarea cuţitului.

În fața anchetatorilor, actorul a încercat să-i convingă pe anchetatori că are probleme de natură psihică. Astfel a încercat să-i determine să-l pună în libertate, conform gandul.ro.

„În temeiul dispoziţiilor art. 226 C. pr.pen. rap. la art. 202 C. pr. pen. şi art. 223 alin. 2 C. pr. pen, admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, în dosarul de urmărire penală nr. 8002/P/2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Zudor Alexander – pentru o perioadă de 30 de zile (cu începere de la data de 02 feb 2021, mandatul fiind valabil până la data de 03 martie 2021, inclusiv). Emite mandatul de arestare preventivă nr. 17/UP/2021. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului de a se lua împotriva sa măsura preventivă a controlului judiciar ori cea a arestului la domiciliu”, se arată în decizia instanţei.


Un bărbat urmărit ca agresor sexual a fost arestat de poliție în București. Acesta are 46 de ani și ar fi actor de meserie, este căsătorit și are doi copii. Actorul arestat pentru viol în București este Alexander Zudor și a apărut în mai multe reclame.

Reprezentanții poliției Capitalei au declarat că el acționa la ore târzii. Aceasta pentru a se asigura că nu există alți martori. El purta mască pentru a nu fi recunoscut și pentru a îngreuna identificarea ulterioară.

Acțiunea a avut loc după ce polițiștii au primit plângeri de la trei femei care l-au acuzat. Primul caz datează din noiembrie 2020. La momentul respectiv, individul ar fi amenințat cu un cuțit o femeie care mergea spre casă. Ulterior, polițiștii au mai primit astfel de plângeri din partea a încă două femei.

Alexander Zudor reclamat de trei femei

Acestea au reclamat că au fost acostate pe stradăm respectiv în lift și abuzate sexual. Cele două cazuri s-au petrecut pe 5 decembrie, respectiv pe 15 decembrie. În seara de 5 decembrie, o tânără din Sectorul 5 a acuzat că a fost luată de pe stradă, din Sectorul 5, și dusă într-o zonă pustie unde a fost abuzată sexual.

Cea de-a treia tânără ar fi fost atacată în lift, în scara blocului în care locuia.

„La jumătatea lunii decembrie 2020, la o altă subunitate de poliţie, o femeie reclama că în ziua de 15 decembrie 2020, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în scara unui bloc din sectorul 4, un bărbat necunoscut a intrat cu ea în lift, apoi a ameninţat-o cu un obiect tăietor, în încercarea de a întreţine raporturi sexuale”, se arată într-o comunicare a poliției.

Acuzat de viol arestat în București

Cercetările au durat mai bine de o lună, până la identificarea individului suspect de un viol și două tentative de abuz sexual. Oamenii legii l-au reținut pe individ după ce au făcut o percheziție la domiciliul său.

Polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul bărbatului și l-au reținut. Investigatorii l-au pus sub acuzare, momentan, pentru trei infracțiuni de viol. Ei nu exclud, însă, ca individul să fi violat și alte femei care nu au avut curajul să sesizeze poliția.

„Ieri, 01 februarie a.c., bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar la adresa unde locuia a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.