Evenimentul Zilei > Actualitate > Admitere Școala de Poliție 2021. Peste 2000 de locuri scoase la concurs
Admitere Școala de Poliție 2021. Peste 2000 de locuri scoase la concurs

Admitere Școala de Poliție 2021. Peste 2000 de locuri scoase la concurs

Admitere Școala de Poliție 2021. Ministerul Afacerilor de Interne scoate la concurs 2000 de locuri pentru admiterea în școlile postliceale.

Admitere Școala de Poliție 2021. Peste 2000 de locuri scoase la concurs pentru școlile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne.

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unitățile de învățământ, și anume Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul:

  • 1.483 pentru agent de poliție,
  • 220 pentru agent de poliție de frontieră,
  • 400 de locuri pentru subofițer de jandarmi,
  • 256 pentru subofițer de pompieri și protecție civilă
  • 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto

Admitere Școala de Poliție 2021. Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie.

Cerea de înscriere va fi formulată în funcție de specializarea aleasă – poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar.

Admitere Școala de Poliție 2021

Admitere Școala de Poliție 2021. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe.

De asemenea, se pot depune și la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră sau la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale.

Candidații care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, vor depune cererea la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților. Urmează proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor.

La final se va face examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Evaluarea performanței fizice

Admitere Școala de Poliție 2021. În acest an, candidații care au optat pentru Poliție, Jandarmerie sau Poliție de Frontieră vor fi repartizați astfel:

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

– Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”Boldești  – pentru toți candidații înscriși la această școală.

Admitere Școala de Poliție 2021

Admitere Școala de Poliție 2021. Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021. Mai exact, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Distinct, candidații care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, vor susține toate probele de concurs la sediul acestei unități de învățământ, conform calendarului general valabil pentru toate specializările.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliție – http://www.scoalapolitie.ro/

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție – http://www.scoalapolcj.ro/

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră –  http://www.avramiancu.ro/

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmeri