Evenimentul ZileiMondenAgresoarea Mirelei Vaida a scăpat fără nicio pedeapsă. Ce au spus procurorii

Agresoarea Mirelei Vaida a scăpat fără nicio pedeapsă. Ce au spus procurorii

Agresoarea Mirelei Vaida a scăpat fără nicio pedeapsă. Ce au spus procurorii
Cazul în care Mirela Vaida a fost atacată cu un bolovan în timpul transmisiunii în direct nu a fost încadrat de procurori la tentativă de omor.

Potrivit procurorilor, cazul în care Mirela Vaida, Prezentatoarea Acces Direct, a fost atacată pe platou de o femeie în urmă cu o lună nu a fost tentativă de omor. Procurorii au emis o ordonanța de clasare asupre plângerii făcute de prezentatoarea TV.

Tot procurorii vin şi scriu în aceeaşi ordonanţă de clasare că, pentru a fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, este necesară întrunirea unor elemente obiective şi subiective. Legat de latura subiectivă, procurorii spun că, pentru ca o persoana să fie acuzată este necesară stabilirea cu certitudine a intenţiei unei persoane de a suprima viaţa altei persoane.

Tot procurorii au precizat faptu că în momentul în care Mirela Vaida a fost amenințată de femeie că “îi rupe capul” a fost pentru a o determina pe prezentatoare să îi inapoieze o sumă de bani pe care aceasta ar fi avut să i-o dea.

Fapta nu se încadrează la tentativă de omor

Foarte importante sunt şi precizările procurorilor care au considerat că nu se întrunesc elementele infracţiunii de tentativă de omor. Pe plan obiectiv, aceştia menţionează că este necesară existenţa unei acţiuni ale cărei caracteristici să conducă la concluzia că acţiunea a vizat luarea vieţii unei persoane.

Conform autorităților, s-a aruncat cu o piatră de dimensiune medie, de la trei metri depărtare, către o zonă care nu este considerată vitală şi într-un spaţiu deschis, care i-a permis victimei să se ferească. Acţiune care nu ar putea viza omorârea unei persoane, iar obiectul folosit nu ar putea să producă decesul unei persoane. Mai mult, atacatoarea, spun procurorii, ar fi intenţionat să aplice o singură lovitură din moment ce a aruncat obiectul şi nu l-a ţinut în mână pentru a aplica mai multe lovituri repetate.


Accesează: