Evenimentul ZileiMondenMirela Vaida, vânată din nou. Acum a stat faţă-n faţă cu Lămâia, însoţitoarea celei care a atacat-o cu bolovanul

Mirela Vaida, vânată din nou. Acum a stat faţă-n faţă cu Lămâia, însoţitoarea celei care a atacat-o cu bolovanul

Mirela Vaida, vânată din nou. Acum a stat faţă-n faţă cu Lămâia, însoţitoarea celei care a atacat-o cu bolovanul
Momente extrem de tesionate în ediţia de marţi a misiunii „Acces direct”, difuzată pe Antena 1.

Mirela Vaida s-a aflat faţă în faţă şi a vorbit aproape un sfert de emisiune cu Lămâia, femeia care a însoţit-o pe Adriana, cea care, în urmă cu trei săptămâni, a atacat-o pe prezentatoarea emisiunii în platou cu un bolovan.

Lucurile păreau că se liniştiseră

După trei săptămâni de la atacul care a avut loc în direct, lucurile părea că reintraseră în normal. Adriana, femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida se află în continuare internată la Spitalul Obregia, sub cheie.

Marţi dimineaţă însă, agitaţia s-a pornit din nou. Lămâia, femeia care se vede pe camerele de supraveghere că a însoţit-o pe Adriana şi care i-a şi arătat pe unde să intre ca să poată ajunge direct în platou fără nicio problemă, a apărut din nou în preajma studioului. Toată lumea o ştia la Iaşi, internată la psihiatrie, la Socola.

Imediat, unul dintre reporterii de la „Acces direct” a ieşit cu o cameră şi i-a luat un fel de interviu. Spun un fel de interviu, pentru că femeia părea destul de incoerentă. Dar o incoerenţă care părea studiată, folosită pentru a nu dezvălui nimic. Cu o viclenie pe care un om cu dizabilităţi psihice nu o are, Lămâia a ocolit toate răspunsurile la întrebările pe care i le punea reporterul, răspunsuri care ar fi putut lămuri cât de cât evenimentul din urmă cu trei săptămâni.

De reţinut însă faptul că în interviul dezlânat, Lămâia a recunoscut, fără să vrea, că ştie foarte bine topografia locului unde se află studioul. Dar când s-a văzut încolţită de întrebări, de unde ştie despre intrarea pe care numai angajaţii o cunoşteau, a minţit. A spus că în câteva nopţi a dormit pe banca de lângă acea intrare.

A minţit pentru că din acelaşi studio se transmite şi emisiunea lui Dan Capatos, XNS, care se termină mult după miezul nopţii. În afară de faptul că parcarea este plină de maşinile angajaţilor la acea oră târzie, în pauzele publicitare ies la ţigară cameramanii şi ceilalţi oameni de la platou şi care stau fix pe acea bancă.

De asemenea, a recunoscut că a vorbit cu cineva la telefon în intervalul de timp în care a avut loc pregătirea atacului, adică dezbrăcarea Adrianei, înamarea ei cu bolovanii, pătrunderea în studio, după care a rămas în faţă, până când a văzut clar pe cine scoate Salvarea şi Poliţia, chemate de urgenţă la faţa locului.

Subiectul în direct

Când a început emisiunea, pe desfăşurătorul ei era şi acest subiect. Lămâia apăruse din nou în preajma studioului. Mai mult, la sfârşitul discuţiei cu reporterul, aceasta ameninţase clar că vrea să-i rupă picioarele Mirelei Vaida şi că vrea să o schilodească. A mai afirmat că nici Adriana, atacatoarea, nu a vrut să o omoare pe Mirela Vaida, ci bolovanul i-a ţintit picioarele, pentru că, la fel, voia să o schilodească.

Analiza subiectului a început cu difuzarea acestui interviu. Sorin Ovidiu Bălan, invitat în emisiune, ne-a declarat în exclusivitate:

„Încă de când a început difuzarea materialului, Mirela a părut speriată, deşi ştia despre el. Cred că traumele produse de atac nu au dispărut cu totul. Psihologul Ioana Tănase, prezentă şi ea în emisiune, a liniştit-o.

Mirela era în continuare marcată. A spus: „Uite, au trecut trei săptămâni şi începusem să-mi văd şi eu de viaţa normală. Să uit. Şi acum… Astăzi aveam şi un concert on line. Mai sunt eu bună de ceva?”

Când s-a terminat difuzarea înregistrării, au început dezbaterile. Avocatul Mirelei, maestrul Aurel Moldovan a dat amănunte din desfăşurarea anchetei.

Începe să se contureze din ce în ce mai tare faptul că cele două femei slabe de minte au fost manipulate de cineva. Înainte de atac, Adriana a primit un telefon de la cineva necunoscut, care a îndemnat-o să meargă la „Acces direct” şi să-i ceară Mirelei Vaida banii care i se cuvin ei. 350 de milioane vechi.

Adriana a afirmat în faţa anchetatorilor că ştie că s-a făcut un teledon pentru ea, în care s-a strâns această sumă, dar care i-a fost furată de prezentatoare, care şi-a cumpărat pe ei o maşină electrică. La un moment dat, în platou s-a făcut linişte. Mirela Vaida era gata să ţipe de teamă. Pe monitoarele din studio am văzut-o cu toţii pe Lămâia, stând liniştită pe o bancă. Am recunoscu-o imediat locul. Era un părculeţ de joacă pentru copii, aflat în imediata apropiere a studioului. Unul dintre băieţii de la platou a văzut-o şi, fără să ne spună nouă nimic, au scos afară o cameră şi au început să dea imagini în direct.

După momentul de uluială, Mirela Vaida a cerut să se ia pauză publicitară şi a decis să meargă să vorbească faţă în faţă cu Lămâia. S-a băgat publicitate şi s-au făcut pregătirile pentru transmisia de afară. Desigur că s-au luat măsuri suplimentare de protecţie.

Însoţită de Aurel Moldovan şi gărzi de corp, Mirela Vaida a mers şi a vorbit mai bine de zece minute cu Lămâia. Care nu mai era deloc agresivă. Ba chiar i-a cerut iertare Mirelei. Eu am stat mai departe, împreună cu alţi colegi. Nu era cazul să fim foarte mulţi, pentru că nu voiam să o agităm.

Întrebată cum de este din nou în Bucureşti, Lămâia a scos un bilet de ieşire din spital. Fusese, într-adevăr, internată la Iaşi, la Socola, dar ieşise şi venise glonţ la Bucureşti. Şi nu oriunde, ci pe lângă studioul unde se produsese atacul comis de către prietena ei, pe care o însoţise. A fost anunţată Poliţia, care a sosit imediat la faţa locului.”

Rămân, totuşi, întrebări neelucidate

Există însă câteva întrebări cărora, deocamdată, ancheta nu le-a dat răspuns, deşi nu ar fi fost greu până acum.

În primul rând, cu cine a vorbit încontinuu Lămâia la telefon, înaintea, în timpul şi după atac, până ce a văzut că salvarea pleacă goală şi prietena ei este scoasă de poliţie? Aurel Moldovan spune că în dosar nu există nicio hârtie care să ateste că s-ar fi făcut vreo percheziţie electronică la telefonul Lămâiei, deşi pe imaginile de la camerele de supraveghere se vede clar cum vorbeşte tot timpul la telefon.

În al doilea rând, pentru a putea vorbi la telefon, pe lângă aparat, Lămâia mai are nevoie şi de un abonament. Cine îi plăteşte abonamentul? Sau cine îi cumpără cartele? Şi dacă îşi cumpără ea singură din banii de cerşit, cu cine vorbeşte?

În al treilea rând. Marţi, când a fost descoperită în apropierea studioului, avea asupra ei telefonul cu bateria încărcată. Încărcat era, desigur, şi în ziua atacului. Ori, dacă doarme pe străzi, aşa cum pretinde, unde îşi încarcă în fiecare zi Lămâia telefonul?


Accesează: