Evenimentul Zilei > Social > Află care este leguma minune! Elimină toxinele și ține diabetul departe! Se află chiar în bucătăria ta
Află care este leguma minune! Elimină toxinele și ține diabetul departe! Se află chiar în bucătăria ta

Află care este leguma minune! Elimină toxinele și ține diabetul departe! Se află chiar în bucătăria ta

S-a descoperit un leac pentru a elimina toxinele și pentru a ține diabetul departe! Este cunoscută și după numele de "mâncător de zahăr" și are o serie de beneficii. Află care este leguma care te scapă de probleme!

Leguma, bogată în magneziu, calciu, seleniu, fier şi vitamina B, mai este cunoscută sub numele de „mâncător de zahăr”. Aceasta este bogată în fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Leguma este o minune pentru persoanele care au diabet pentru că are un indice glicemic mic, dar şi carbohidraţi sănătoși, cu proteine slabe şi fibre solubile.

Leguma care te scapă de probleme!

Fasolea este leguma care te ajută în cele mai negre momente, nu are grăsime, nu are colesterol și este slabă în calorii. Aceasta este o sursă importantă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

41332175 – black eye peas mung bean adzuki beans soy beans black beans and red kidney beans in white bowl on wicker tray

 

Alimentul este foarte bun pentru sănătate pentru că are o varietate de vitamine şi minerale, inclusiv fosfor, potasiu, acid folic, magneziu şi fier. Calciul şi fosforul ajută la buna funcționare a oaselor, în timp ce potasiul și cu sodiul te ajută să ai o tensiune arterială în grafic.

Pe lângă că elimină orice toxină din corp, fasolea conține și magneziu, iar acesta este necesar organismului pentru că:

– susţine funcţiile musculare şi nervoase;

– menţine sistemul imunitar;

– se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale;

– ajută la metabolizarea energiei.

În ceea ce priveşte eliminarea toxinelor din corp, fasolea este bogată şi molibden, un mineral mai puţin cunoscut, dar esențial pentru fabricarea unor enzime cu rol în detoxifierea organismului. Pentru că are un conţinut bogat în fibre, proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu şi calciu, specialiștii recomandă fasolea celor care au carenţă de fier, copiilor sau persoanelor care au avut probleme de sănătate. Acest aliment te scapă și de malnutriție.

Medicii au observat că oamenii care mănâncă fasole sunt mai puțini predispuși să facă cancer la colon, la sân sau de a suferi o boală cardiacă. Aceasta este bună și pentru femeile care țin dietă, fiind foarte sănătoasă și slabă în calorii, potrivit A3.