Evenimentul Zilei > Social > Atenţie mare la dieta cu proteine! Tragedia unei mame de 25 de ani nu se poate descrie în cuvinte. Foto în articol
Atenţie mare la dieta cu proteine! Tragedia unei mame de 25 de ani nu se poate descrie în cuvinte. Foto în articol

Atenţie mare la dieta cu proteine! Tragedia unei mame de 25 de ani nu se poate descrie în cuvinte. Foto în articol

Femeia de doar 25 de ani, mamă a doi copilaşi, a fost găsită inconștientă în apartamentul ei. Mai jos puteţi citi dar şi învăţa din tulburătoarea poveste relatată de Mirror.
Din nefericire, Meegan Hefford, Australia, a decedat două zile mai târziu la spital. A murit din cauza consumului de proteine fără un aviz din partea unui nutriţionist, urmând doar sfaturile unui antrenor de fitness. Trebuie spus că tânăra era dependentă de sala de sport. Dorea să slăbească cât mai repede după naştere
Dependentă de sala de fitness
Doar după moartea ei doctorii au descoperit că organismul său împiedica să descompună proteinele. Hefford, mama a doi copii mici, a urmat o dietă strictă în timpul unui concurs de culturism. Ea a consumat o mulțime de shake-uri proteice, suplimente și a mâncat alimente bogate în proteine, potrivit  Mirror.
Fără să ştie, Hefford a suferit de o tulburare metabolică rară numită Urea Cycle Disorders (UCD). Aproximativ unul din opt mii de oameni are această tulburare determinată genetic. Mulți nu știu despre asta.  Din cauza stării, amoniacul rezidual se poate acumula în sânge și eventual în fluidul din creier, ceea ce duce la lezarea creierului.
Certificatul de deces al lui Meegan include consumul de suplimente 
Familia ei cere acum reguli mai stricte cu privire la utilizarea pulberilor și suplimentelor de proteine. „Știu că sunt mai mulți oameni care au ajuns în spital pentru că au fost supraîncărcați cu proteine”, spune mama lui Meegan, Michelle.
Totodată familia lui Meegan a decis să doneze organele
„Moartea tragică a fiicei mele de 25 de ani a reușit să salveze încă patru vieți”, a declarat mama. „Vreau ca industria de sănătate să înăsprească regulile pentru vânzarea de pulberi și suplimente de proteine ​​”, continuă ea. Numai nutriționiștilor certificați ar trebui să li se permită să ofere sfaturi privind dieta aceasta. Și nu un instructor de fitness, așa cum s-a întâmplat cu Meegan”. „Îi sfătuiesc pe toţi cei care doresc să-și schimbe drastic dieta mai întâi să facă teste medicale”, a concluzionat mama lui Meegan.
Sursa Mirror
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.