Din nefericire, Meegan Hefford, Australia, a decedat două zile mai târziu la spital. A murit din cauza consumului de proteine fără un aviz din partea unui nutriţionist, urmând doar sfaturile unui antrenor de fitness. Trebuie spus că tânăra era dependentă de sala de sport. Dorea să slăbească cât mai repede după naştere
Dependentă de sala de fitness
Doar după moartea ei doctorii au descoperit că organismul său împiedica să descompună proteinele. Hefford, mama a doi copii mici, a urmat o dietă strictă în timpul unui concurs de culturism. Ea a consumat o mulțime de shake-uri proteice, suplimente și a mâncat alimente bogate în proteine, potrivit  Mirror.
Fără să ştie, Hefford a suferit de o tulburare metabolică rară numită Urea Cycle Disorders (UCD). Aproximativ unul din opt mii de oameni are această tulburare determinată genetic. Mulți nu știu despre asta.  Din cauza stării, amoniacul rezidual se poate acumula în sânge și eventual în fluidul din creier, ceea ce duce la lezarea creierului.
Certificatul de deces al lui Meegan include consumul de suplimente 
Familia ei cere acum reguli mai stricte cu privire la utilizarea pulberilor și suplimentelor de proteine. „Știu că sunt mai mulți oameni care au ajuns în spital pentru că au fost supraîncărcați cu proteine”, spune mama lui Meegan, Michelle.
Totodată familia lui Meegan a decis să doneze organele
„Moartea tragică a fiicei mele de 25 de ani a reușit să salveze încă patru vieți”, a declarat mama. „Vreau ca industria de sănătate să înăsprească regulile pentru vânzarea de pulberi și suplimente de proteine ​​”, continuă ea. Numai nutriționiștilor certificați ar trebui să li se permită să ofere sfaturi privind dieta aceasta. Și nu un instructor de fitness, așa cum s-a întâmplat cu Meegan”. „Îi sfătuiesc pe toţi cei care doresc să-și schimbe drastic dieta mai întâi să facă teste medicale”, a concluzionat mama lui Meegan.
Sursa Mirror