La sfârșitul lunii ianuarie, într-un interviu acordat la PRO X, patronul roș-albaștilor a făcut niște afirmații cu tentă xonofobă la adresa CFR Cluj.

 

 

„Dar e vorba că toţi au spus: vreau CFR campionaă, vreau CFR campioană. Miriuţă este maghiar. Tu vrei Miriuţă maghiar să fie contra ungurilor? Nu o să fie niciodată. Miriuţă e un băiat extraordinar, eu îl iubesc pe Miriuţă, dar e maghiar, ţine cu ungurii lui, cu CFR-ul".

Și a continuat fulminant.

„Mai ales că e centenarul şi ungurii sunt împotriva noastră pe toate planurile, şi la CFR şi cu toate, îţi dai seama. Orban, premierul Ungariei, a felicitat CFR-ul. Ei sunt disperaţi să ia campionatul în România anul ăsta, în Centenarul României. Dar eu, Becali, am să-i spulber, nici nu se vor apropia. Cu patru, cinci etape de campioant, să nu viseze centenar, că sunt împotriva României, ei, ungurii. Să nu creadă ei că o să-i mai ajute arbitrii în Centenarul României”, a încheiat ameninţător Gigi Becali.

Potrivit GSP.ro, patronul FCSB ar fi spus și că „Orban din Ungaria vrea ca ungurii din România să câştige titlul, dar arbitrii din România nu vor accepta ca ungurii să câştige campionatul în anul Centenarului României”.

În urma acestora, CFR Cluj a înaintat un memoriu Comisiei de Displină a FRF care, potrvit jurnaliștilor de la gazeta sporturilor, ar fi luat deja prima decizie: de a reanaliza cazul!

„În acest plin scandal, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să delege la FCSB – CFR un "central" de origine maghiară. Istvan Kovacs s-a născut în Carei, un orăşel în care componenţa etnică, din anul 2011, arăta că maghiarii sunt majoritari, peste 51%, iar românii sub 40%. Istvan Kovacs a avut dificultăţi majore, în urmă cu 8-10 ani, atunci când a trebuit să susţină testele teoretice la CCA, din cauza faptului că nu stăpânea bine limba română. Chiar Gheorghe Constantin, preşedintele CCA de atunci, a dezvăluit că a trebuit să treacă cu vederea greşelile majore pe care Kovacs le făcea în exprimare şi în scris din cauza faptului că nu ştia să vorbească bine în limba română”, notează gsp.ro.