Evenimentul Zilei > Monden > Afaceri murdare în Familia Regală! Bombă, apar Harry şi William. Duşmanul comun i-a lovit
Afaceri murdare în Familia Regală! Bombă, apar Harry şi William. Duşmanul comun i-a lovit

Afaceri murdare în Familia Regală! Bombă, apar Harry şi William. Duşmanul comun i-a lovit

Scandal monstruos în Familia Regală Britanică după ce liderii mişcării Republic au lansat acuzaţii grave la adresa Prinţului Harry şi a Prinţului William.

Graham Smith, şeful mişcării care are ca ţel dizolvarea monarhiei britanice, a formulat plângerea ce scoate la iveală transferuri financiare suspecte.

Republic a raportat că între Sussex Royal și The Royal Foundation a fost transferată o sumă ce se apropie de 300.000 lire sterline.

Practic, Prinţul William i-ar fi dat fratelui său Harry jumătate din bani pentru Travalyst, proiectul de ecoturism al Ducelui de Sussex.

Republic susține că transferul a fost făcut numai pe baza relației dintre Harry și Williams şi că nu a respectat normele legale valabile în astfel de situaţii.

Cealaltă jumătate a fost direcţionată spre Sussex Royal, organizaţia de caritate gestionată de Prințul Harry și Meghan Markle, dar care îşi va opri activitatea.

Conflicte de interese în Familia Regală?

Antimonarhiştii acuză „conflicte de interese, utilizarea necorespunzătoare a fondurilor și lipsa independenței”.

Grupul de campanie antiregală susține că Royal Foundation a dat 145.000 de lire sterline ca subvenție pentru Sussex Royal și 144.901 de lire sterline către Travalyst.

Royal Foundation (Fundația Regală) a fost înființată în 2009 pentru a-i ajuta pe Prințul Harry și Prințul William în scopurile lor caritabile.

Ducele și Ducesa de Sussex au ieşit din Royal Foundation odată cu despărţirea de Familia Regală Britanică şi au înfiinţat Sussex Royal.

La începutul acestei luni, s-a raportat că Sussex Royal a fost închisă în urma deciziei Reginei Elisabeta a II-a, potrivit căreia Harry și Meghan nu mai pot folosi cuvântul „regal” ca brand al lor.

Plângere pe numele celor doi prinţi

Directorul executiv al mişcării Republic, Graham Smith, a transmis într-o scrisoare adresată Comisiei de Caritate:

„Depun o plângere oficială împotriva Royal Foundation (caritate nr. 1132048) și Sussex Royal (caritatea nr. 1185074).

Aceste două organizații de caritate par să încalce liniile directoare privind utilizarea corectă a fondurilor caritabile și pot să nu își îndeplinească datoria de a acționa independent și exclusiv în interesul obiectivelor lor.

Royal Foundation a acordat o subvenție de 145.000 lire sterline Sussex Royal și 144.901 de lire sterline către o organizație noncaritabilă (Travalyst).

În ambele cazuri, se pare că singura rațiune a deciziei a fost relația personală dintre cei doi patroni, Ducele de Sussex și Ducele de Cambridge.

Niciunul dintre patroni nu este administrator al Royal Foundation, de aceea există și un semn de întrebare cu privire la independența administratorilor Royal Foundation.

De atunci, organizaţia caritabilă Sussex Royal şi-a închis activitatea și se raportează că își va transfera toate fondurile către Travalyst.

Din nou, aceasta pare a fi o decizie personală a unui mandatar (Ducele de Sussex) de a finanța un alt proiect al său, în loc să se asigure că fondurile sunt utilizate în scopurile inițiale pentru care au fost donate.

Aș argumenta că aceste subvenții se încadrează în definiția «unei persoane sau organizații care beneficiază de un beneficiu financiar semnificativ de la o organizație caritabilă» și/sau «o organizație de caritate care nu respectă legea, cu consecințe dăunătoare pentru reputația sa și încrederea publică în organizații caritabile în general».”

Se subliniază că decizia de a transfera fonduri de la The Royal Foundation la Sussex Royal a fost luată de către Consiliul de administrație al celei din urmă.

Harry este acuzat că „ia banii cu el”

Marţi, Graham Smith a continuat: „Poate că îmi scapă ceva aici, dar îmi este greu să cred că o organizație de caritate care ia o decizie independentă și imparțială ar decide să efectueze aceste plăți.

The Royal Foundation a pierdut aproape 300.000 de lire sterline pentru proiectele Prințului Harry cu privire la animalele de companie.

Organizaţia lui Harry se închide acum și se pare că ia banii cu el. Nu văd cum nu este o încălcare a legii carității.

Oricare ar fi poziția legală, se pare că e o lipsită de etică şi ceva necinstit. Oamenii donează bani unei organizații de caritate care se așteaptă ca ei să fie folosiţi pentru a finanța obiectivele caritabile, nu pentru a fi acordaţi pentru a susține celelalte proiecte ale unui patron.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: