Evenimentul Zilei > International > Afaceri în pandemie. O mega fraudă fiscală, soldată cu opt arestări
Afaceri în pandemie. O mega fraudă fiscală, soldată cu opt arestări

Afaceri în pandemie. O mega fraudă fiscală, soldată cu opt arestări

La Stampa (Italia). Cu ajutorul societăţilor create pentru a se sustrage plăţii TVA-ului și pentru a spăla banii 'Ndranghetei, au încasat 60.000 euro din fonduri destinate Covid-19.

Partea cea grasă, 45 de mii de euro, a fost obținută de Clessidra White srl, o companie cu sediul la Milano, proprietatea unei persoane-paravan dar administrată, de fapt, de Francesco Maida, legat de clanul condus de Lino Greco din San Mauro Marchesato, în provincia Crotone.

Anchetele Gărzii financiare au dus marţi la arestarea a opt persoane (patru se află în închisoare și patru la arest la domiciliu) și la confiscarea preventivă a 7 milioane și jumătate de euro constând în resurse financiare, acțiuni la companii, autoturisme și motociclete. Printre cei arestați se află și un chinez, Zhang Yu, cunoscut de toţi drept Valerio, rezident la Prato, căruia membrii clanului îi făceau transferuri bancare în China, după care el înapoia banii cash, pentru a garanta mereu lichiditate bandei.

Ancheta efectuată de Direcţia Anti-Mafia a Districtului din Milano, coordonată de procurorul asistent Alessandra Dolci și procurorul Bruna Albertini, a permis descoperirea unei asociații criminale care vizează infracțiuni în stil mafiot, fraude fiscale, spălare de bani și faliment fraudulos. Anchetele au relevat „o fraudă complexă a TVA-ului în sectorul comerțului cu oțel”, scrie într-o notă procurorul Francesco Greco , care opera cu facturi false și prin intermediul unor companii din străinătate, conduse în realitate de afiliați ai clanului Greco, o „reţea legată” celei din Cutro, a boss-ului Grande Aracri. Persoanele arestate au fost acuzate și de spălare de bani, o jumătate de milion de euro, prin intermediul unor conturi deschise în Marea Britanie și Bulgaria. (Rador)

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: