Aeronavă Boeing cu 249 de persoane, în pericol după o roată pierdută în zbor

Aeronavă Boeing cu 249 de persoane, în pericol după o roată pierdută în zbor Un Boeing 757 a pierdut roata din față înainte de decolare. Sursă foto: Unsplash

O aeronavă Boeing ce transporta 249 de pasageri a pierdut o roată în timpul zborului, forțând echipajul să inițieze procedurile de urgență și să caute soluții imediate pentru a asigura siguranța tuturor la bord.

Aronava Boeing B777-200 implicată în incidentul aviatic cu 249 de persoane la bord călătorea spre Japonia.

Ce s-a întâmplat cu aeronava

Un zbor operat de United Airlines care se îndrepta spre Japonia a reușit să aterizeze în siguranță joi pe aeroportul internațional din Los Angeles, după ce a pierdut un pneu în timpul zborului de la San Francisco, a anunțat compania într-un comunicat, conform Reuters. United a menționat că se află în proces de organizare pentru a continua călătoria cu o altă aeronavă. În avionul de tip Boeing B777-200 se aflau 249 de persoane. Incidentul se alătură altor evenimente recente în care aeronavele Boeing au fost implicate. Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a afirmat că în timpul auditului producției avioanelor 737 MAX de la Boeing și a furnizorului Spirit AeroSystems s-au identificat mai multe cazuri în care companiile nu au respectat cerințele de control al calității.

Aeronava Boeing 757 care a pierdut roata înainte de decolare

La sfârșitul lunii ianuarie a avut loc un incident similar tot cu o aeronava Boeing. Atunci, roata din față a unui avion de pasageri Boeing 757, operat de Delta Air Lines, s-a desprins și a început să se rostogolească în timp ce aeronava se pregătea pentru decolare în acest weekend, pe Aeroportul Internațional din Atlanta. Informația a fost confirmată de Administrația Federală a Aviației (FAA).

Ne puteți urmări și pe Google News

Model Boeing 737 MAX. Sursa Foto - Dreamstime

171 de aeronave ținute la sol

Examinarea atentă a Boeing de către autoritățile federale a fost inițiată după ce un avion Boeing 737 MAX 9, operat de Alaska Airlines, veci de doar 8 săptămâni, a pierdut o bucată din fuzelaj în timpul zborului, informează New York Times.

Acest incident a determinat consemnarea la sol a 171 de aeronave MAX 9 de către FAA. Companiile aeriene care operează avioane Boeing 737-900ER au primit recomandări de a inspecta ușile acestor avioane pentru a verifica dacă sunt fixate corespunzător. Unii operatori au raportat elemente de feronerie slăbite în timpul inspecțiilor la sol ale avioanelor MAX 9.

Detaliile incidentului Delta Air Lines

În raportul preliminar al FAA privind incidentul cu Boeing 757 de pe Aeroportul din Atlanta, se menționa că aeronava se afla pe pistă și se pregătea pentru decolare când „roata din față s-a desprins și s-a rostogolit de pe deal”.

Niciunul dintre cei 184 de pasageri sau cei șase membri ai echipajului nu au fost răniți în incidentul care a avut loc sâmbătă.

Aeronava era programată pentru un zbor către Bogota, Columbia. Potrivit unui purtător de cuvânt al Delta Air Lines, pasagerii au fost îmbarcați într-o altă aeronavă.

Administrația Federală a Aviației face investigații

Autoritățile sunt preocupate de această a doua problemă semnificativă cu un avion Boeing într-un interval scurt de timp. În continuare sunt examinate cu atenție eventualele probleme structurale sau de proiectare care pot afecta siguranța aeronavelor.

Incidentele recente ridică întrebări cu privire la procesele de proiectare și fabricație ale Boeing. Industria aviatică este acum atentă la modul în care compania și autoritățile de reglementare vor aborda aceste probleme pentru a asigura siguranța continuă a zborurilor comerciale.