Evenimentul Zilei > Politica > AEP: 18.277.372 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral
AEP: 18.277.372 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral

AEP: 18.277.372 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral la data de 4 august este de 18.277.372, cu 2.295 mai mulţi decât în urmă cu o lună, informează, joi, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat de presă remis Agerpres.

După cum precizează sursa citată, diferenţa apare ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul Electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia.

AEP aminteşte că Registrul Electoral este sistemul informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

"Registrul Electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul Electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii", adaugă comunicatul.

Potrivit datelor AEP, cei mai tineri alegători, cei cu vârsta de 18 ani, sunt în număr de 231.805, în timp ce 5.259 de cetăţeni români cu drept de vot au peste 100 de ani.