Evenimentul Zilei > International > Adversarul lui ERDOGAN s-a PREDAT luni dimineaţă
Adversarul lui ERDOGAN s-a PREDAT luni dimineaţă

Adversarul lui ERDOGAN s-a PREDAT luni dimineaţă

Candidatul principalului partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), Muharrem Ince, a recunoscut luni dimineață că Recep Tayyip Erdogan a câștigat scrutinul prezidențial din Turcia.

"Admit că Erdogan a câștigat scrutinul", a declarat Muharrem Ince, potrivit postului HaberTurk TV, citat de Mediafax. Candidatul opoziției nu a recunoscut imediat victoria lui Erdogan în scrutinul de duminică, cerând inițial observatorilor trimişi de partidul său să nu părăsească secţiile de votare. El a denunţat nereguli electorale, semnalând că nu au fost numărate toate buletinele de vot.

Recep Tayyip Erdogan, susţinut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obţinut 52,5% din voturi, arată rezultatele anunţate după numărarea a 99.1% din buletinele de vot. Muharrem Ince a obţinut 30,7%.

Alianţa Populară – alcătuită din formaţiunea lui Recep Erdogan, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), şi Mişcarea Naţionalistă (MHP, dreapta) – se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar, cu 53,6% din voturi. Pe locul al doilea se poziţionează coaliţia formată de Partidul Popular Republican (CHP, centru-stânga) cu formaţiunile IYI, SP şi Partidul Democrat, obţinând 34%.