Evenimentul ZileiSportA murit un cunoscut fotbalist roman. A scris istorie la un club de traditie

A murit un cunoscut fotbalist roman. A scris istorie la un club de traditie

A murit un cunoscut fotbalist roman. A scris istorie la un club de traditie
Un celebru fotbalist român a murit. Tragica veste a fost anunțată chiar de clubul la care a făcut istorie. El și-a început carieră la doar 11 ani.

Fostul fotbalist Adrian Petrache a murit marţi seara, la vârsta de 64 de ani. Tragica veste a fost anunțată de clubul de liga a treia Dacia Unirea Brăila. Colegii fostului jucător sunt devastați de durere.

„Clubul Dacia Unirea Brăila îşi exprimă regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a fostului nostru jucător, Adrian Petrache (Babacu), cel care s-a stins din viaţă ieri seară, 05.12.2023, la doar 64 de ani”, se arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Petrache a început fotbalul la doar 11 ani

Petrache a început fotbalul la vârsta de 11 ani, sub îndrumarea lui Octavian Ulman şi Vasile Coteţ. El a fost unul dintre cei mai buni executanţi ai loviturilor libere din România între anii 1979-1989. Acesta a debutat la echipa brăileană în ediţia 1978-1979, evoluând pe postul de mijlocaş.

„A jucat un deceniu în slujba fotbalului brăilean, ajungând sa facă performanţă cu echipa de la malul Dunării, fiind unul dintre liderii echipei”, a transmis clubul de liga a treia Dacia Unirea Brăila pe Facebook.

Petrache a mai jucat la FC Brăila, Metalul Bocşa şi CSM Râmnicu Sărat.

A mai murit un legendar fotbalist

În octombrie a murit, la doar 62 de ani, și Dorel Zamfir, un jucător al Generației „Cangurilor”. El a jucat, printre altele, la Dinamo, Steaua și FC Argeș, însă debutul la avut, la nivelul de seniori, la FC Constanța. Conducerea clubului a anunțat decesul fostului fotbalist.

„Farul Constanța anunță cu regret decesul fostului jucător al echipei noastre, Dorel Zamfir !
🤍💙Născut în 1961, Dorel Zamfir a început fotbalul la Farul Constanța în 1968, la grupa fostului antrenor Iosif Bukkosi și a debutat în Divizia A în 1977, la 15 ani, 8 luni și 16 zile. A evoluat la Farul până în 1979 și este unul dintre cei care au participat la C.M de tineret din Australia (1981), când România a obținut locul 3 !
Condoleanțe familiei!”, este postarea de pe pagina oficială a Farul Constanța.

Cine a fost Dorel Zamfir

Fostul fotbalist s-a născut pe 30 septembrie 1961 în Vișeu de Sus, județul Maramureș. Și-a făcut junioratul la FC Constanța, unde a debutat la nivel de seniori, iar în 1981 a obținut medalia de bronz la Mondialul de juniori.

De-a lungul carierei sale a jucat pentru mai multe echipe. De la Constanța a plecat la Dinamo, unde a adunat 27 de partide și a marcat două goluri în perioada 1980-1982. În sezonul 1981-1982, a câștigat un titlu de campion.

Dorel Zamfir a făcut parte din lotul naționalei României U20 care a câștigat medalia de bronz la CM de juniori din 1981. A făcut echipă cu Rednic, Andone, Gabi Balint sau Romulus Gabor. Generația lor a fost numită „Generația Cangurilor”.

În sezonul 1981 – 1982, când evolua la Dinamo, a câștigat Cupa României.


Accesează: