Evenimentul Zilei > Social >  Adrian Năstase, îndurerat: Dumnezeu să-l odihnească!
 Adrian Năstase, îndurerat: Dumnezeu să-l odihnească!

 Adrian Năstase, îndurerat: Dumnezeu să-l odihnească!

Adrian Năstase aduce vestea despre moartea lui Gheorghe Lupeș, Secretar Executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale.
Fostul premier Adrian Năstase a anunţat pe blogul său despre moartea diplomatului Gheorghe Lupes. Fostul premier al României i-a adus un omagiu diplomatului.

Cine este Gheorghe Lupes

Născut în 1940, pe 23 decembrie, în localitatea Poduri, Gheorghe Lupes a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, având misiuni diplomatice din Belgrad până în Washington. Fostul diplomat era cunoscut ca un poliglot, vorbind la fel de bine engleza, franceza, rusa, sârbo-croata.
Adrian Năstase: A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la rândul, în ministerul de Externe şi, ulterior, în Casa Titulescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Alături de mesajul său, fostul premier PSD a ataşat şi comunicatul Fundaţiei Europene Titulescu:

„Fundația Europeană Titulescu anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a domnului Gheorghe Lupeș, Secretar executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de carieră, Gheorghe Lupeș s-a născut la 23 decembrie 1940, în localitatea Poduri, jud. Bacău. A fost absolvent al Institutului Politehnic din București și a urmat cursuri postuniversitare de relații internaționale și comerț exterior. În 1965, a intrat în Ministerul afacerilor externe și a activat în misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare și Bratislava. Între 1990 – 1992 a condus Direcția Africa din cadrul ministerului iar în 1994 a fost numit consul general al României la New York. În 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscător al limbilor engleză, franceză, sârbo-croată și rusă și a publicat numeroase articole pe teme de relații internaționale. În cadrul reuniunilor săptămânale ale Asociației pe care a coordonat-o in ultimii ani, a inițiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane, fiind un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente.

Fundația Europeană Titulescu transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, se arată în comunicatul Fundaţiei.