Adrian Mutu pleacă pe uşa din dos şi de la Fiorentina

Adrian Mutu pleacă pe uşa din dos şi de la Fiorentina

"Briliantul" şi-a încheiat aventura la Florenţa după ce şi-a dat din nou în petic, iar toscanii îl ameninţă cu un proces civil. Cea mai vehiculată posibilă destinaţie este Galatasaray Istanbul.

Colaborarea dintre atacantul Adrian Mutu şi clubulul italian de fotbal Fiorentina a avut un final urât. Scandalurile dese pe care le-a creat sau în care a fost implicat jucătorul român l-au tranformat pe acesta din idol în oaia neagră a clubului toscan. Ultima "ispravă" a lui Mutu a avut loc la antrenamentul de miercuri seară al echipei "viola". Aflând că şefii clubului nu vor să-l lase să plece gratis, atacantul s-a înfuriat şi a părăsit fără nicio explicaţie şedinţa de pregătire. S-a vehiculat chiar şi varianta că Adi Mutu ar fi avut o altercaţie cu Sinişa Mihajlovici.

Victor Becali, impresarul jucătorului, a negat acest lucru. Cert e că, după acest incident, şefii Fiorentinei nici nu vor să mai audă de "Briliant" şi au anunţat, printr-un comunicat oficial, că vor deschide acţiuni împotriva lui, atât în plan sportiv, cât şi civil.

"Are probleme cu şefii clubului, nu cu antrenorul"

Fostul impresar Ioan Becali a recunoscut că între Adrian Mutu şi clubul Fiorentina nu mai există în acest moment nicio cale de conciliere.

"Mutu s-a dus la antrenament, iar eu discutam cu conducerea clubului. În urma discuţiilor cu şefii Fiorentinei, am aflat că Mutu nu va mai putea pleca în Italia, deşi îmi ziseseră că îl vor lăsa. Mutu a fost aproape să vomite când a auzit această veste. Eu am vorbit în afara Italiei, dar nu am găsit oferte. Am venit să discut din nou cu Andrea della Valle şi cu Pantaleo Corvino, leam comunicat acest lucru, ei mi-au spus că nu se poate, iar lui Adi i s-a făcut rău şi a plecat acasă", a spus Ioan Becali în presa italiană.

Victor Becali încearcă să-i găsească acestuia un nou angajament. Cea mai vehiculată destinaţie a lui Adi Mutu este clubul Galatasaray Istanbul, acolo unde antrenor este Gică Hagi. Jurnaliştii turci susţin că atacantul ar fi bătut deja palma cu gruparea "Cim Bom Bom", dar Victor Becali cataloghează această informaţie drept "o prostie".

"Nu este adevărat că Adrian Mutu a avut o altercaţie cu Sinişa Mihajlovici. El are probleme cu şefii clubului, nu cu antrenorul. A părăsit antrenamentul şi n-a fost inclus în lot pentru meciul cu Bologna (n.r. - disputat ieri şi încheiat cu scorul de 1-1), asta a fost tot ce s-a întâmplat la şedinţa de pregătire. Sunt oferte pentru Mutu şi vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla. E o prostie ce au scris turcii, că Adrian s-a înţeles deja cu Galatasaray şi urmează să vină la Istanbul pentru a semna contractul. Este greu de crezut că Adi va ajunge la Galata. Nu cred că şi-l permit turcii", a declarat impresarul ieri, pentru EVZ.

"Mutu a dat dovadă de neprofesionalism. L-am apărat întotdeauna, dar acum nu mai pot să fac asta. Nu mai am nevoie de el, chiar dacă ar fi cel mai bun din lume.", SINIŞA MIHAJLOVICI, antrenorul echipei Fiorentina

"Este un fel de Mike Tyson al fotbalului. Dacă ar fi avut un singur antrenor în carieră, ar fi fost cel mai bun fotbalist din lume. A dat dovadă de neprofesionalism.", NICU GHEARĂ, naşul lui Adrian Mutu

CRITICI

"Este un fel de Mike Tyson al fotbalului"

Nicu Gheară , naşul atacantului român, nu l-a menajat pe "Briliant". "El este un fel de Mike Tyson al fotbalului. Dacă Mutu ar fi avut un singur antrenor în carieră, ar fi fost cel mai bun fotbalist din lume. Mutu a dat dovadă de neprofesionalism, nu se fac aceste lucruri la un asemenea nivel", a spus Gheară ieri, la Sport.ro.

"Mutu s-a dat singur afară. El trebuia să se antreneze, dar a plecat. Vom lua măsuri dure", a precizat şi Sandro Mencucci, administratorul delegat al Fiorentinei.

4 ani şi jumătate a jucat Adrian Mutu la Fiorentina, club la care a venit în vara anului 2006, de la Juventus Torino

REACŢII

Bergodi: "Nu cred că mai are viitor în Italia"

Cristiano Bergodi, antrenorul italian care a pregătit echipele FC Naţional, Rapid, CFR Cluj şi Steaua, nu crede că "Briliantul" îşi mai poate continua cariera în Peninsulă.

"Nu ştiu prea multe, doar ce am citit şi eu prin presă. Nu cred în ruptul capului că s-ar fi bătut cu antrenorul Mihajlovici. Dar e clar că s-a rupt totul între el şi Fiorentina. Mutu e un jucător pe care îl apreciez foarte mult, dar, din păcate, şi-a făcut singur imagine proastă în Italia. Nu cred că mai are viitor aici. Din ceea ce am auzit, Fiorentina nu vrea să-l lase gratis la nicio echipă din Serie A. Am văzut că se vehiculează tot felul de nume de echipe, dar sincer nu cred în niciuna dintre variante. Cesena e o echipă mică, nu-i poate oferi un salariu foarte mare. AC Milan? Nu, nu, nici vorbă. E păcat, dar şi-a făcut singur atâtea probleme", ne-a declarat ieri tehnicianul care lucrează acum la Modena, în Serie B.

Fostul internaţional Jean Vlădoiu crede că "Briliantul" şi-a grăbit intenţionat plecarea de la echipa toscană. "Dacă a făcut gestul acesta înseamnă că urmăreşte alt transfer. Nu poţi să faci aşa ceva faţă de un om (n.r. - antrenorul Mihajlovici), care ţi-a dat încredere. Când o să-i vină mintea la cap, o să fie prea târziu", a spus Vlădoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News