Adrian Mutu, "jupuit" de Chelsea Londra

Trecutul continua sa-i provoace dureri de cap lui Adrian Mutu.

Atacantul roman de la echipa italiana de fotbal AC Fiorentina ar putea ramane fara mai multe milioane de euro in cont, din cauza compensatiei financiare pe care trebuie s-o plateasca gruparii engleze Chelsea Londra, care l-a concediat dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina.

Site-ul www.fiorentina.it a anuntat ieri ca Mutu urmeaza sa fie informat de FIFA in legatura cu suma pe care trebuie s-o achite formatiei londoneze ca despagubire pentru incalcarea contractului. Valoarea compensatiei va fi stabilita de Camera de rezolvare a litigiilor (Dispute Resolution Chambre - DRC) din cadrul FIFA, iar site-ul italian sustine ca aceasta se va ridica la mai multe milioane de euro. Chelsea a solicitat ca Mutu sa-i inapoieze 11,2 milioane de euro, adica mai mult de jumatate din suma platita pentru achizitionarea lui de la Parma, in 2003 (22 milioane de euro).

FIFA confirma ca vor fi despagubiri

Ne puteți urmări și pe Google News

In cazul in care DRC va hotari ca Mutu sa achite suma ceruta de Chelsea, jucatorul de la Fiorentina ar putea ramane cu contul aproape gol, averea sa fiind estimata de publicatia „Capital” la 12-13 milioane de euro.

Contactat de EVZ, biroul de presa al FIFA a precizat ca DRC va lua o decizie abia peste cateva luni. „Asa cum a decis Tribunalul de Arbitraj Sportiv, FIFA Dispute Resolution Chambre este abilitata sa stabileasca valoarea compensatiilor pe care Adrian Mutu le va plati catre Chelsea. Pot confirma ca DRC n-a luat inca o hotarare in acest sens, iar membrii Camerei se vor intalni peste cateva luni”, ne-a comunicat John Schumacher, de la departamentul media al FIFA. Oficialul ne-a precizat ca decizia va putea fi contestata de Adrian Mutu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Litigiul dintre Adrian Mutu si Chelsea a inceput in octombrie 2004, dupa ce atacantul roman a fost depistat pozitiv cu cocaina. Suspendat pentru sapte luni si concediat de Chelsea pentru nerespectarea contractului, Mutu a fost legitimat de Juventus Torino.

Imediat dupa anuntarea transferului, englezii au depus un memoriu la FIFA prin care solicita despagubiri din partea romanului. Initial, DRC a decis ca acest caz nu este de competenta sa si l-a trimis la TAS. La randul sau, tribunalul a hotarat ca Chelsea este indreptatita sa ceara compensatii financiare si a delegat DRC sa stabileasca valoarea acestora.

PASAREA PHEONIX

„Briliantul”, noul simbol de la Fiorentina

Adrian Mutu, care a implinit marti 29 de ani, a ajuns la AC Fiorentina in 2006, fiind cedat de Juventus in schimbul sumei de 8 milioane de euro. La sfarsitul anului 2007, atacantul roman a fost desemnat cel mai bun jucator al formatiei toscane, iar presa scrie despre el ca a devenit un adevarat simbol al gruparii „viola”. De asemenea, jucatorul roman a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Florenta.

In sezonul trecut, Mutu a marcat 17 goluri pentru Fiorentina, ocupand locul trei in clasamentul golgheterilor din Serie A. In actuala editie de campionat, romanul a inscris de 9 ori.  Aflat in cantonament la Marbella (Spania), cu echipa de club, Adrian Mutu nu a putut fi contactat pentru a comenta cazul „Chelsea”.