Adrian Mutu, „jupuit“ de Chelsea Londra

Adrian Mutu, „jupuit“ de Chelsea Londra

Italienii susţin că atacantul român va fi obligat de FIFA să plătească englezilor despăgubiri de milioane de euro, după scandalul „Cocaina“.

Trecutul continuă să-i provoace dureri de cap lui Adrian Mutu. Atacantul român de la echipa italiană de fotbal AC Fiorentina ar putea rămâne fără mai multe milioane de euro în cont, din cauza compensaţiei financiare pe care trebuie s-o plătească grupării engleze Chelsea Londra, care l-a concediat după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină. Site-ul www.fiorentina.it a anunţat ieri că Mutu urmează să fie informat de FIFA în legătură cu suma pe care trebuie s-o achite formaţiei londoneze ca despăgubire pentru încălcarea contractului.   Valoarea compensaţiei va fi stabilită de Camera de rezolvare a litigiilor (Dispute Resolution Chambre - DRC) din cadrul FIFA, iar site-ul italian susţine că aceasta se va ridica la mai multe milioane de euro. Chelsea a solicitat ca Mutu să-i înapoieze 11,2 milioane de euro, adică mai mult de jumătate din suma plătită pentru achiziţionarea lui de la Parma, în 2003 (22 milioane de euro). FIFA confirmă că vor fi despăgubiri În cazul în care DRC va hotărî ca Mutu să achite suma cerută de Chelsea, jucătorul de la Fiorentina ar putea rămâne cu contul aproape gol, averea sa fiind estimată de publicaţia „Capital“ la 12-13 milioane de euro. Contactat de EVZ, biroul de presă al FIFA a precizat că DRC va lua o decizie abia peste câteva luni. „Aşa cum a decis Tribunalul de Arbitraj Sportiv, FIFA Dispute Resolution Chambre este abilitată să stabilească valoarea compensaţ iilor pe care Adrian Mutu le va plăti către Chelsea. Pot confirma că DRC na luat încă o hotărâre în acest sens, iar membrii Camerei se vor întâlni peste câteva luni“, ne-a comunicat John Schumacher, de la departamentul media al FIFA.

Oficialul ne-a precizat că decizia va putea fi contestată de Adrian Mutu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Litigiul dintre Adrian Mutu şi Chelsea a început în octombrie 2004, după ce atacantul român a fost depistat pozitiv cu cocaină. Suspendat pentru şapte luni şi concediat de Chelsea pentru nerespectarea contractului, Mutu a fost legitimat de Juventus Torino.

Imediat după anunţarea transferului, englezii au depus un memoriu la FIFA prin care solicită despăgubiri din partea românului. Iniţial, DRC a decis că acest caz nu este de competenţa sa şi l-a trimis la TAS. La rândul său, tribunalul a hotărât că Chelsea este îndreptăţită să ceară compensaţii financiare şi a delegat DRC să stabilească valoarea acestora. PASĂREA PHOENIX „Briliantul“, noul simbol de la Fiorentina Adrian Mutu, care a împlinit marţi 29 de ani, a ajuns la AC Fiorentina în 2006, fiind cedat de Juventus în schimbul sumei de 8 milioane de euro. La sfârşitul anului 2007, atacantul român a fost desemnat cel mai bun jucător al formaţiei toscane, iar presa scrie despre el că a devenit un adevărat simbol al grupării „viola“.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, jucătorul român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Florenţa. În sezonul trecut, Mutu a marcat 17 goluri pentru Fiorentina, ocupând locul trei în clasamentul golgheterilor din Serie A. În actuala ediţie de campionat, românul a înscris de 9 ori. Aflat în cantonament la Marbella (Spania), cu echipa de club, Adrian Mutu nu a putut fi contactat pentru a comenta cazul „Chelsea“.