Evenimentul Zilei > Sport > Adrian Mutu a lămurit unul dintre cele mai mari scandaluri ale carierei de fotbalist
Adrian Mutu a lămurit unul dintre cele mai mari scandaluri ale carierei de fotbalist

Adrian Mutu a lămurit unul dintre cele mai mari scandaluri ale carierei de fotbalist

Adrian Mutu a povestit ce s-a întâmplat la echipa națională, după meciul cu Serbia din 2009.

Adrian Mutu a vorbit despre un episod controversat din cariera sa de fotbalist. În 2009, după ce naționala României a fost învinsă la Belgrad, de Serbia, scor 0-5, atacantul a plecat din cantonament și a participat la o petrecere organizată de Vojvodina de Ratko Buturovici. Selecționerul Răzvan Lucescu s-a supărat pe Mutu, astfel încât „Briliantul” a mai apărut la prima reprezentativă după 16 luni. La începutul anului 2010 el a fost depistat pozitiv cu sibutramină, așa că perioada de absență a coincis și cu suspendarea primită.

Iată cum a explicat Mutu episodul Belgrad, la GSP Live:

„Se terminase acțiunea? Da! Este problema selecționerului de ce nu am mai venit eu la națională după? Dacă aș fi în locul selecționerului, aș spune că e treaba jucătorului, dacă s-a terminat acțiunea. Eu, ca selecționer, nu am treabă cu ce face jucătorul în timpul liber. E treaba clubului.

Oricum la următorul meci, cu Franța, eram suspendat. De ce să merg la Paris? M-a sunat Fiorentina ca să mă întorc la club imediat și mi-a dat un avion privat. Când ești suspendat pentru următorul meci, tu ai seara aia liberă și după te duci la club. Tu nu mergi să stai cu echipa națională. Ești al clubului. Selecționerul a considerat să nu mă mai cheme după pentru că s-a simțit jignit. E decizia lui și am respectat-o. Nu pot să spun dacă s-a simțit lezat. A luat acea decizia și după a revenit. Așa a gestionat el cazul.

În meciul cu Serbia, el m-a scos din teren la 2-0, prin minutul 60. Nu m-am schimbat singur. Dar nu a fost niciun episod. Dacă pierdeam cu 5-0 și cineva râde în vestiar, m-ar scoate din minți. Nu l-aș mai chema la națională. Aveam 28 de ani, eram golgeterul echipei, eram suspendat pentru următorul meci, trebuia să mă întorc la club și tu îmi spui mie ce să fac? Mi se pare aiurea rău de tot. Mentalitatea asta nu poate sta în picioare pentru niciun antrenor. Nu am văzut la nimeni asta. Nu pot să plec cu naționala, pentru că trebuie să vin la club înapoi și am 30 de ani. Eu gestionez sentimentele după un meci pierdut cum cred.

Acum mă înțeleg foarte bine cu Răzvan. Am ajuns să vorbim multe lucruri. Relația noastră a pornit cu stângul, dar acum ne înțelegem foarte bine”, a afirmat Mutu.

 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: