Evenimentul Zilei > Justitie > Adomniţei SCAPĂ de arestul la domiciliu şi este plasat din nou sub CONTROL JUDICIAR
Adomniţei SCAPĂ de arestul la domiciliu şi este plasat din nou sub CONTROL JUDICIAR

Adomniţei SCAPĂ de arestul la domiciliu şi este plasat din nou sub CONTROL JUDICIAR

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis, vineri, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

Măsura poate fi atacată cu recurs, nefiind definitivă, conform Agerpres.

În ultimele 30 de zile, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei s-a aflat în arest la domiciliu, după ce iniţial a fost cercetat sub control judiciar, măsură pe care a contestat-o şi el, cât şi DNA.

El este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea judeţului. În acelaşi dosar sunt anchetate de procurorii DNA Iaşi şi Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu, două angajate ale CJ Iaşi, şi Letiţia Popa.

Printre acuzaţiile aduse acestora sunt cele de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la această infracţiune.

Potrivit procurorilor DNA, CJ Iaşi a atribuit, în 2013, firmei Laser Co un contract de servicii de tipărire materiale de promovare a judeţului Iaşi pe baza unor documente false întocmite de Letiţia Popa.

Contractul cu societatea Laser Co prevedea 16 acţiuni de promovare a Iaşiului contra sumei de 335.000 lei. Din cele 16 prevederi, numai 11 puncte au fost onorate, deşi a fost achitată întreaga sumă.

Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile, subordonaţii aducându-i la cunoştinţa şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, dar acesta ar fi fost nemulţumit de constatări şi ar fi ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.