Politicianul este un admirator al liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler, care a condus ţara în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Îmi place Hitler pentru că a încercat să-i distrugă pe cei mai răi oameni", a declarat la un moment dat Chohan la o adunare publică desfăşurată în oraşul Rawalpindi, lângă capitala Islamabad. El a menţionat, de asemenea, pe contul său de Twitter, că Hitler şi un conducător din perioada islamică timpurie sunt liderii săi favoriţi.
Chohan a scos însă numele lui Hitler din postare, după criticile apărute pe social media duminică, în urma nominalizării sale de către Khan.

"Prin faptul că s-a declarat un fan al #AdolfHitler, putem spune că ministrul informaţiilor din #Punjab @Fayazchohanpti este Goebbels-ul premierului @ ImranKhanpti?" a scris pe Twitter activistul Asad Toor, făcând o comparaţie cu ministrul pentru propagandă al lui Hitler, Joseph Goebbels.

Admiraţia pentru Hitler în lumea musulmană – în special în Iran şi în părţi ale Pakistanului – este un rezultat al unor sentimente antisemite adânc înrădăcinate, a declarat Raza Haider, comentator politic şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Internaţională Riphah din Rawalpindi, adăugând că numărul admiratorilor liderului nazist în Pakistan ar putea fi de câteva mii.