Evenimentul ZileiVremeaAdio, vreme cu soare! Meteorologii au emis un Cod galben. Avem harta zonelor afectate

Adio, vreme cu soare! Meteorologii au emis un Cod galben. Avem harta zonelor afectate

Adio, vreme cu soare! Meteorologii au emis un Cod galben. Avem harta zonelor afectate
Vremea se înrăutățește în următoarele ore, în mai multe județe ale țării, și ne vom confrunta cu vînt puternic și ninsori viscolite.

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o atenționare de Cod galben de vânt şi ninsori viscolite. Aceasta este valabilă până luni dimineaţa în zonele de munte din 10 judeţe.

Judeţele vizate parţial de atenţionarea Cod galben sunt Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 noiembrie, începând cu ora 20:00 – 29 noiembrie, până la ora 10:00, în Carpaţii Meridionali vântul va bate cu putere și va ninge. Astfel, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h, iar temporar va ninge viscolit.

De asemenea, meteorologii avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului şi în regiunile din sudul Banatului, al Transilvaniei, dar și pe litoralul Mării Negre.

În zilele următoare, local şi temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului şi ninsori.

Cum va fi vremea în restul țării

Prognoza meteo pentru ziua de 28 noiembrie arată o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade.

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă de sfârşit a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade.

În regiunile din jumătatea de vest a ţării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere mai ales în a doua parte a intervalului.

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi noaptea.

Vremea în București pentru 28 noiembrie

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii noiembrie și în București. Cerul, variabil ziua, se va înnora începând din orele serii. Iar spre sfârşitul intervalului va ploua slab, în Capitală. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Presiunea atmosferică va scădea.

 

 

 


Accesează: