Evenimentul Zilei > Economie > Adevărul despre TRABANT | VIDEO
Adevărul despre TRABANT | VIDEO

Adevărul despre TRABANT | VIDEO

Reprezintă, după cum amintesc specialiştii, “pe de o parte un tovarăş al omului", iar pe de altă parte aminteşte de lansarea primului satelit artificial al Pământului (Sputnik), la 4 septembrie 1957, cu puţin înaintea începerii producţiei de pre-serie”.

Este vorba despre Trabant, simpaticul automobil fiind lansat în Republica Democrată Germană – RDG, în anii 50. Marca a fost numită aşa în cinstea primului satelit, lansat în anul 1957. Cunoscutul constructor auto german, Werner Lang, unul dintre creatorii legendarului Trabant, a decedat anul trecut, la vârsta de 91 de ani.

Din oţel

La începuturi, graţie faptului că maşina era destul de ieftină, a câştigat rapid popularitate. Între anii 1960-1990 au fost lansate în jur de 3 milioane de automobile Trabant, iar marca a căpătat rapid notorietate. La această maşină se întâlneşte pentru prima dată motorul răcit forţat cu aer – un motor în doi timpi cu doi cilindri de 18CP. Maşina folosea o structură de rezistenţă şi podea făcute din oţel. Motorul, transmisia, direcţia şi suspensiile din faţă erau montate pe o ramă detaşabilă, care putea fi desprinsă prin desfacerea a şase şuruburi, lăsând astfel accesul liber la toate componentele. Principiul de fabricaţie folosit i-a adus lui P50 reputaţia de maşină fiabilă, economică şi uşor de reparat, cu costuri de întreţinere mici.

A fost construit în versiunile berlină, ori break, între 1957 şi 1962, în aproximativ 132.000 de exemplare. Nevoia crescută de confort a dus la dezvoltarea de noi motoare mai puternice şi astfel s-a ajuns în 1962 la P60, cu motor de 600cm3. În  1964 a apărut o caroserie complet nouă: P601, care menţinea acelaşi concept de bază, oferind mai mult spaţiu interior şi pentru bagaje. Specialiştii spun că pentru mulţi era frumoasă şi a fost menţinută până la închiderea producţiei, în 1991.

Cu mai puţin ulei

Menţinerea aceleiaşii caroserii a dat impresia că maşina nu a evoluat deloc. De fapt, ea a fost îmbunătăţită continuu şi în fiecare an au apărut noi schimbări. Astfel a apărut ediţia "de lux" în 1966, iar în 1969 apărea o versiune de motor de 600 de cm3 şi 26CP.  Spre exemplu, modificările la motor i-au permis să funcţioneze cu mai puţin ulei amestecat cu benzină. De-a lungul timpului, multe Trabanturi mai vechi au fost reciclate şi reconstruite cu grijă, iar P601 a fost disponibil în trei forme de bază: o berlină, un break şi un jeep decapotabil – disponibil atât în varianta civilă cât şi în cea militară. Tot specialiştii sunt cei care subliniază că această maşinuţă care a făcut istorie continuă să aibă fani a căror admiraţie pentru Trabant este departe de a se fi stins.