Adevărul despre celebra carne de vită amestecată cu ceapă şi piper

Adevărul despre celebra carne de vită amestecată cu ceapă şi piper

Prima atestare a ''biftecului Hamburg'' pe teritoriul Americii de Nord datează din anul 1884. Locuitorii SUA au adoptat rapid acest nou preparat şi au folosit denumit adjectivul german ''hamburger'' (''din Hamburg'').

Prima descriere a hamburgerului şi anume „carne de vită tocată amestecată cu ceapă şi piper”, datează din anul 1902.

Potrivit dicţionarului Oxford al limbii engleze, cuvântul ''hamburger'' a apărut pentru prima dată tipărit într-un ziar din localitatea Walla Walla, Washington, la 5 ianuarie 1889.

Termenul are la origine numele unui preparat din carne de vită mărunţită consumat, pe la mijlocul secolului al XIX-lea, de locuitorii portului german Hamburg şi denumit ''biftec Hamburg''. Emigranţii germani stabiliţi în SUA au adus cu ei reţeta acestui preparat culinar. Mai târziu, a fost adoptată denumirea prescurtată ''burger''. Care poate fi, de altfel, întâlnită şi în cuvântul ''cheeseburger'' - preparat derivat al hamburger-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News