Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărul despre celebra carne de vită amestecată cu ceapă şi piper
Adevărul despre celebra carne de vită amestecată cu ceapă şi piper

Adevărul despre celebra carne de vită amestecată cu ceapă şi piper

Prima atestare a ''biftecului Hamburg'' pe teritoriul Americii de Nord datează din anul 1884. Locuitorii SUA au adoptat rapid acest nou preparat şi au folosit denumit adjectivul german ''hamburger'' (''din Hamburg'').

Prima descriere a hamburgerului şi anume „carne de vită tocată amestecată cu ceapă şi piper”, datează din anul 1902.

Potrivit dicţionarului Oxford al limbii engleze, cuvântul ''hamburger'' a apărut pentru prima dată tipărit într-un ziar din localitatea Walla Walla, Washington, la 5 ianuarie 1889.

Termenul are la origine numele unui preparat din carne de vită mărunţită consumat, pe la mijlocul secolului al XIX-lea, de locuitorii portului german Hamburg şi denumit ''biftec Hamburg''. Emigranţii germani stabiliţi în SUA au adus cu ei reţeta acestui preparat culinar. Mai târziu, a fost adoptată denumirea prescurtată ''burger''. Care poate fi, de altfel, întâlnită şi în cuvântul ''cheeseburger'' – preparat derivat al hamburger-ului.