Procesul celor doi a durat în jur de o oră și s-a desfășurat în garnizoana din Târgoviște. Sentința de condamnare la moarte a fost pusă în aplicare imediat după pronunțare, iar cel care a întocmit rechizitoriul împotriva celor doi soți a fost generalul Dan Voinea, scrie Ciao.ro.

Mai mult, acesta a explicat, cu lux de amănunte, cum s-a desfășurat executarea celor doi. Soții Ceaușescu au fost legați la mâini și au protestat vehement față de această decizie. În drum spre locul execuției, liderul comunist a încercat să schimbe lucrurile, spunându-le celor prezenți: „Puteam fi împușcați și fără mascarada asta!”

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, generalul Dan Voinea a oferit câteva detalii prețioase cu privire la modul în care au fost executați cei doi. „Lui Ceaușescu nu i-a fost frică de moarte, dar soția lui a avut o temre atunci, au luat-o pe sus, pur și simplu, militarii care au legat-o la mâini. Acolo a leșinat, când au pus-o lângă zid și au tras în ea, fiind căzută pe jos. Însă el a primit execuția în picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex, el a căzut pe spate”, a declarat Dan Voinea, pentru Libertatea.