Surse judiciare au dezvăluit, pentru EVZ, că Rani Palade, fiul lui carmen Adamescu este cercetat ca și suspect în dosarul instrumentat de polițiștii de la Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române. În urma plângerii făcute de Alexander Adamescu și de Unirea Shopping Center, Carmen Adamescu a fost reținută pentru delapidare și evaziune fiscală. Anchetatorii susțin că, împreună cu alți subalterni de ai săi, ar fi încheiat contracte de management și de prestări servicii și ar fi efectuat plăți ilegale de aproximativ 43.000.000 de lei.

La ora transmiterii acestei știri, Rani Palade este audiat de anchetatori. E a refuzat, marți, să fie audiat pe motiv că vrea să își aducă un avocat.

Carmen Adamescu este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală. În prezent, aceasta se află în arest la domiciliu.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.39 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, susţin procurorii.

Te-ar putea interesa și: