Mariana Șărămăt a depus la DIICOT Mehedinți, pe 3 august 2018, o plângere penală de 15 pagini. Asistenta maternală a Sorinei se descria drept victima intereselor oculte ale unei mafii planetare care includea Direcția Copilului Mehedinți, Ambasada SUA la București și familia Săcărin din New York. Mariana Șărămăt a încercat să le lipească soților Ramona și Gabriel Săcărin eticheta de traficanți de minori și de organe.

Este incontestabil că în spatele acestei adopții internaționale stau interese obscure și nu interesul superior al minorei Lucan Sorina. De altminteri, este de neînțeles de ce un minor ar fi luat din sânul unei familii în care este integrat deplin (…) și trimis într-o țară străină a cărei limbă nu o cunoaște, la o familie cât se poate de suspectă (…). Relevantă este și împrejurarea că soții Săcărin au deja o fetiță de o vârstă apropiată de cea a Sorinei, fetiță care, chiar de la prima vedere, relevă existența unor afecțiuni (ce nasc suspiciunea faptului că scopul adopției internaționale a minorei Lucan Sorina este de fapt acela al traficului de minori în vederea traficului de organe)”, se arată în plângerea Marianei Șărămăt la DIICOT, potrivit ziariștii.com.

Mariana Șărămăt, asistenta maternală a Sorinei, a mai menționat în textul plângerii penale că totul s-a petrecut „probabil în vederea traficului de organe”.

Toate aceste aspecte denotă și converg către o singură concluzie, respectiv aceea că la nivelul DGASPC Mehedinți a luat naștere o celulă infracțională de tipul celei descrise la art. 367 NCP, ce are ca scop traficul de minori, în speță fiind vorba despre minora Lucan Sorina, probabil în vederea traficului de organe (a se vedea opțiunea familiei adoptive pentru un copil perfect sănătos, de aceeași vârstă cu fetița lor), infracțiune-scop ce nu poate fi săvârșită decât prin intermediul infracțiunilor mijloc de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Autorii morali ai acestor fapte sunt evident soții Săcărin, beneficiarii reali ai infracțiunilor sesizate. Practic, peste organigrama DGASPC Mehedinți și sub acoperirea unor relații de serviciu, funcționarii Direcției au constituit o grupare infracțională, care prin abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals urmăresc săvârșirea infracțiunii de trafic de minori în beneficiul exclusiv al unei clientele dornice, de tipul soților Săcărin”, conform aceleiași surse.

Concluzia Marianei Sărămăt a fost că „practic, autoritățile române din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție încalcă o hotărâre definitivă a instanțelor române și se supun intereselor obscure și presiunilor Ambasadei americane la București, în detrimentul minorei Lucan Sorina, care este tratată ca un simplu obiect de comerț”.