Evenimentul Zilei > Sport > Acuzații grele pentru Becali. Cum mai scapă de data asta patronul FCSB?
Acuzații grele pentru Becali. Cum mai scapă de data asta patronul FCSB?

Acuzații grele pentru Becali. Cum mai scapă de data asta patronul FCSB?

Gigi Becali are în față un nou scandal pe care nu îl mai poate ocoli. Patronul de la FCSB se confruntă cu o problemă „sensibilă”, legată de jucătorii săi.

Lucian Enache, jurist AFAN, a explicat de ce consideră „discriminare” ceea ce s-a întâmplat la FCSB, scrie Digi24.

Este vorba despre plata salariilor fotbaliștilor de la FCSB, pe care patronul lor, Gigi Becali, i-a băgat în șomaj tehnic la finalul lunii martie.

„În cazul unei companii, sunt păstrați 10% dintre muncitori, care să continue producția. Dar în cazul unui club de fotbal, toți muncitorii fac același lucru. La FCSB a fost discriminare, un șomaj tehnic selectiv. Din punctul meu de vedere, Adi Popa și ceilalți jucători vor câștiga procesele 100%”, a afirmat Enache.

Nu este doar cazul celor de la FCSB. Avocatul afirmă că această situație poate fi regăsită la mult mai multe grupări sportive din țară.

„La noi în țară se mai judecă pe prietenii, dar există TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), de la Lausanne, care va rezolva toate aceste probleme. Va dura cât va dura, nu pot estima cât, dar se va rezolva sigur.

TAS-ul poate acorda o dobândă pentru privarea de venit pe o anumită perioadă. Sunt mai mulți jucători care mi-au cerut ajutorul. Pe 16 martie s-a declarat starea de urgență, iar pe 17 sau 18 unele cluburi deja tăiau salarii” a mai declarat acesta.