Evenimentul Zilei > Social > Acuzații grave la adresa unui medic pediatru. A scăpat nou-născutul în cap
Acuzații grave la adresa unui medic pediatru. A scăpat nou-născutul în cap

Acuzații grave la adresa unui medic pediatru. A scăpat nou-născutul în cap

Șeful Secției Neonatologie a spitalului din Rădăuți este acuzat de o familie din Botoșani că i-ar fi scăpat nou-născutul din brate, acesta căzând în cap.

 

Copilul a fost adus pe lume pe 16 mai, după un travaliu prelungit, iar la trei zile distanță, mama a observat un semn pe fața bebelusului, dar și faptul că plângea necontrolat. Documentele de externare au arătat că băiețelul suferise mai multe leziuni, pe care părinții nu le pot justifica altfel.

Când a plecat din spital, mama a observat că pe documentele de externare erau menționate o fractură claviculară pe partea stângă, o ecoriație la nivel facial și leziuni la nivelul capului. Acum, familia s-a decis să facă o plângere la poliție și îl acuză pe medicul de gardă, care este însuși șeful secției de Neonatologie a spitalului din Rădăuți, că le-a scăpat nou-născutul în cap.

Medicul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Mai mult, părinții acuză și că se încearcă mușamalizarea cazului. „Este nevoie de niște investigații pentru a se afla adevărul, până la urma urmei cine a fost de vină. Și la Medicina Legală la Botoșani, aceleași probleme cu mușamalizările lor de acte, cu șapte zile de spitalizare. Copilulului i-au rupt clavicula. De prins se prinde ea la loc, dar rămâne cu urmări pe viață. Acum este binișor, un 70% la modul general”, a spus tatăl bebelușului rănit.

Legistul care l-a examinat pe bebeluș ar fi trebuit să elibereze certificatul medico-legal în termenul legal de șapte zile, însă actul medical a ajuns la familie abia după trei săptămâni. Mai mult, în certificat erau specificate mai puține zile de îngrijiri medicale și observații mai degrabă teoretice și generale cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla copilului ca să aibă asemenea leziuni.

„Din moment ce copilul a suferit leziuni la nivelul capului, sau a vertexului cum spun medicii, tind să cred că a fost scăpat în zona capului având în vedere și faptul că logic vorbind și fizic, la o cădere, partea cea mai grea a corpului este capul și zona trunchiului. Asta a fost o gravă neglijență din partea medicului”, susține avocatul familiei, Eduard Luca.

În raportul medico-legal se constată că leziunile ar fi fost cauzate de contracțiile puternice ale mamei din timpul nașterii, însă familia refuză această concluzie susținând că dacă această ipoteză ar fi fost validă, atunci ar fi observat rănile imediat după naștere, scrie Antena3.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: