Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații dure pentru Violeta Alexandru! Ministrul Muncii acuzată că nu mai suportă criticile
Acuzații dure pentru Violeta Alexandru! Ministrul Muncii acuzată că nu mai suportă criticile

Acuzații dure pentru Violeta Alexandru! Ministrul Muncii acuzată că nu mai suportă criticile

O informare trimisă Agenția Națională de Ocupare și Forței de Muncă, cu antetul Ministerului Muncii, impune ca toți angajații să fie puși să semneze că au luat cunoștință de noile prevederile privind comunicarea publică la nivelul instituției.

”Vă adresăm rugămintea de a reaminti întregului personal din subordine, prevederile legale în ceea ce privește comunicarea publică, activitate esențială în promovarea imaginii instituției”.

Documentul are nouă puncte în care funcționarii sunt instruiți că nu au voie să facă declarații publice în legătură cu serviciu. De asemenea, dacă participă la emisiuni de televiziune sau de radio, funcționarii trebuie să știe că ”nu pot utiliza informații și date la care au avut acces în exercitarea funcției publice, dacă acesta nu au caracter public”.

În caz de nerespectare a prevederilor legale, angajați ANOFM riscă să se trezească cu sancțiuni disciplinare, în conformitate cu Codul Administrativ. De asemenea, toți angajații trebuie să semneze că au luat cunoștință de aceste informații, tabelele cu semnăturile acestora urmând să fie trimise la ANOFM.

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, care a fost și consilierul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a scris pe facebook, că actualul ministru Voleta Alexandru se pregătește de un control total asupra ministerului pe care îl conduce. ”Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, impune o adevărată Omerta – lege a tăcerii, tuturor angajaților din țară. Această adevărată Elena Ceaușescu ar vrea doar un ziar Scânteia, care să o laude și niciun angajat să nu mai aibă voie să aibă opinii publice. Mai nou, angajații sunt puși să semneze în tabele că nu vor exprima niciun fel de opinie publică critică la adresa Violetei Alexandru! Mai are puțin să ceară interzicerea Facebook în România, deși cam tocmai asta a făcut, fără să scrie chiar negru pe alb! Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie”, a scris Vasilcoiu.