Evenimentul Zilei > Monden > Acuzaţii-bombă pentru Harry şi Meghan, la nivel înalt. Vor fi judecaţi de americani?
Acuzaţii-bombă pentru Harry şi Meghan, la nivel înalt. Vor fi judecaţi de americani?

Acuzaţii-bombă pentru Harry şi Meghan, la nivel înalt. Vor fi judecaţi de americani?

Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt ţinta unor acuzaţii grele venite din partea unui fost membru al Parlamentului Britanic, Norman Baker.

Harry şi Meghan au fost acuzați că au folosit în jur de 53 de zboruri internaționale în 12 luni şi au generat 215 tone de dioxid de carbon în fiecare an.

Meghan Markle și Prințul Harry sunt sub tirul acuzaţiilor care indică faptul că amprenta lor de carbon ar putea fi de 26 de ori mai mare decât a unui britanic.

Observaţiile lui Baker vin în contextul în care Ducele şi Ducesa de Sussex au fost reperaţi vineri într-un SUV Cadillac, o maşină deloc prietenoasă cu mediul.

Harry şi Meghan, mari poluatori

Fostul parlamentar britanic susţine că mașina folosită de cei doi, alături de megaconacul lor LA reprezintă doar un procent mic din amprenta lor de carbon.

The Sun Online a confirmat că fostul cuplu regal a folosit 53 de zboruri internaționale în 12 luni, până în ianuarie 2020.

Asta sugerează că ei au generat 215 tone de dioxid de carbon în fiecare an, comparativ cu media din Marea Britanie, 8,3 tone de persoană.

Prinţul Harry, un mare ipocrit

Baker a declarat pentru The Sun: „Binefacerile reprezintă singurul lucru verde la Prințul Harry.

Autoproclamatul războinic eco, căruia îi place să îi convingă pe toţi despre schimbările climatice, se află în topul emisiilor de carbon de pe planetă.

El ar trebui să taie carbonul și, dacă nu, cel puțin să taie prostiile.”

În 2019, Harry și Meghan au stârnit o reacție adversă uriașă după pentru că zburau cu avioane private în timp ce vorbeau despre schimbările climatice.

Meghan, la fel de ipocrită

Se presupune că Ducii de Sussex au făcut patru călătorii cu avionul privat în 11 zile doar pe timpul verii.

Criticii au declarat că amprenta lor ridicată în materie de carbon a fost o batjocură la adresa opiniilor acestora cu privire la susținerea mediului înconjurător şi la încălzirea globală.

Ulterior, Harry a spus că își petrece „99% din viață” folosind zboruri comerciale.

Discurs, principii şi necesitate

Totodată, el a spus că, ocazional, are nevoie să zboare cu avioane private pentru a se asigura că „familia este în siguranță”.

Anul trecut, Prinţul Harry declara: „Din păcate, există foarte puține alternative.

Trebuie să zburăm cu avioanele comerciale în toată lumea. Trebuie să pun pe primul loc protecția și siguranța familiei mele.”

Daily Star s-a adresat reprezentanților celor doi pentru comentarii, dar fără rezultat.

Ce este amprenta de carbon?

Amprenta de carbon (n.r. – amprenta CO2) reprezintă emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o organizație, un eveniment, produs sau o persoană le produce într-un anumită perioadă.

Emisii de CO2 rezultă din diverse activităţi pe care omul le întreprinde ca urmare a dezvoltarii şi progresului tehnologic.

Amprenta de carbon se poate calcula atât la nivel de gospodărie sau individ, cât şi la nivelul unor activităţi precum zborurile cu avionul.

sursa: Daily Star

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: