Evenimentul ZileiEconomieMisterul monedei bitcoin rămâne nerezolvat. Ce o face specială

Misterul monedei bitcoin rămâne nerezolvat. Ce o face specială

Misterul monedei bitcoin rămâne nerezolvat. Ce o face specială
Fostul ministru de Finanțe, Ionuț Popescu, aminteşte într-o postare pe social media că acum 12 ani, într-un anonimat aproape total, apărea Bitcoin.
Ionuț Popescu subliniază că cel care a inventat moneda Bitcoin este Satoshi Nakamoto, o persoană extrem de misteriosă.
Ionuț Popescu: „Exact în urmă cu 12 ani, într-un anonimat aproape total, apărea Bitcoin (BTC)! Fără campanii de lansare, de marketing sau tam-tam-uri publicitare. La început valora câțiva cenți; astăzi, un Bitcoin poate fi cumpărat cu 34.000 USD. Este activul cu cea mai mare apreciere din istorie! Creatorul lui, un misterios numit Satoshi Nakamoto. Nu se știe nici până azi, probabil nu se va ști niciodată, dacă este un individ, o firmă, o țară, un grup de firme etc.
Astăzi, capitalizarea, adică valoarea tuturor bitcoinilor aflați în circulație, este de 627 miliarde dolari. Și creșterea lui e abia la început; abia anul trecut au apărut primele companii mari care au declarat că au achiziționat Bitcoin. În curând, nimeni nu poate da termene exacte, BTC va fi achiziționat și de fonduri de pensii sau bănci centrale. Urmăriți-i evoluția!”, a scris fostul ministru pe contul personal de Facebook.

Cine este Satoshi Nakamoto

În urmă cu 12 ani, pe Internet a apărut pentru prima oară un plan de creare a unei monede virtuale, cu numele de Bitcoin. Nimeni nu ştia absolut nimic despre această monedă şi nici cine a creat-o. Mai târziu s-a aflat numele său, un anume Satoshi Nakamoto, care ar locui pe undeva prin Japonia. Ce este şi mai interesant, că nimeni nu l-a întâlnit pe Satoshi Nakamoto vreodată faţă în faţă. De fiecare dată când posta ceva online, îşi ascundea cu mare abilitate identitatea.

La momentul apariţiei Bitcoin valora în jur de 2 dolari

La început valoarea Bitcoin era negociată de utilizatori, iar prima tranzacție a avut loc în 2010, când un utilizator a cumpărat două pizza cu 10.000 de Bitcoins. De atunci moneda a trecut prin numeroase cicluri de apreciere și depreciere. În 2011 valoarea a crescut rapid de la 0,32 dolari la 30 de dolari și s-a întors la fel de rapid la 2 dolari.

Criptomoneda este folosită de un număr tot mai mare de afaceri și persoane. Acestea includ afaceri fizice, cum ar fi restaurante, firme de avocatură și servicii online populare cum ar fi WordPress, Reddit și Flattr.

De exemplu în martie 2014  valorarea tuturor bitcoinilor aflaţi în circulaţie depăşea suma de 8 miliarde de dolari şi bitcoini în valorare de milioane de dolari fiind schimbaţi zilnic.

Evoluţia monedei a fost spectaculoasă de-a lungul anilor, Bitcoin atingând o altă etapă în cursa sa în 2020, crescând cu 9% până la un nou record istoric de aproximativ 19.860 dolari, peste maximul anterior de 19.783 dolari din decembrie 2017.

Pentru prima dată în istoria Bitcoin, cryptomoneda a trecut de 20k de dolari şi a înregistrat un nou record.

Acesta este cel mai mare preţ atins vreodată de moneda Bitcoin. Cryptomoneda şi-a atras foarte multi simpatizanţi, oamenii înţelegând importanţă şi necesitatea în contextul actual global. Pasionaţii din piaţa crypto şi-au exprimat sentimente pozitive în raport cu moneda, in special în urma creşterii de peste 20.000 de dolari. Potrivit Forbes, în 2021 moneda va putea atinde 30.000 de dolari. 2021 va fi mare pentru cripto, spune Clem Chambers directorul site-ului ADVFN pentru acțiuni și investiții.


Accesează: