Evenimentul Zilei > Economie > Bitcoin explodează pe final de an. Moneda digitală bate record după record
Bitcoin explodează pe final de an. Moneda digitală bate record după record

Bitcoin explodează pe final de an. Moneda digitală bate record după record

Creștere spectaculoasă pentru criptomoneda bitcoin care a depășit, pentru prima oară, nivelul de 25.000 de dolari, cel mai ridicat pe care l-a înregistrat vreodată.

Cea mai cunoscută criptomonedă a atins sâmbătă nivelul record de 25.022 dolari pe platforma de tranzacţionare Bitstamp, după cum relatează agenția Reuters. A fost a doua creștere din ultimele zile, după ce miercuri a depășit pragul de 20.000 de dolari, atingând valoarea de 20.440 de dolari.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Creșterea a venit și pe fondul unui transfer tot mai mare dinspre piața Asiei de Est către Statele Unite ale Americii (SUA), acolo unde cererea a devenit din ce în ce mai mare. În timp ce s-a înregistrat acest salt al criptomonedei, pe de altă parte a fost consemnată o scădere a aurului spot. A existat interes pentru Bitcoin și pentru că autoritățile din SUA reglementează foarte strict această zonă care atrage din ce în ce mai mult interes.

Evoluția bitcoin în 2020

La începutul acestui an, 2020, Bitcoin se tranzacţiona la nivelul de 8.000 dolari, iar în primăvară, după ce a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19), aceasta a scăzut la 4.000 dolari.

Criptomoneda și-a revenit în toamnă, când bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori. Aceștia au fost atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide și de estimările potrivit cărora plățile cu bitcoin vor devein o metodă de plată de bază.

Aprecierea bitcoin vine după ce PayPal Holdings Inc s-a alăturat în octombrie pieţei criptomonedelor, permiţând clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte monede virtuale folosind portofelele online ale procesatorului de plăţi online.

Începând cu anul viitor, Clienţii PayPal vor putea, de asemenea, să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii de la cei 26 de milioane de comercianţi din reţeaua sa, după cum a informat compania americană.


Creștere istorică pentru Bitcoin. Moneda virtuală devine din ce în ce mai puternică la nivel mondial


PayPal pregătește expansiunea globală

PayPal speră că acest serviciu va încuraja folosirea pe plan global a monedelor virtuale şi îşi pregăteşte reţeaua pentru noile monede digitale care ar putea fi dezvoltate de băncile centrale şi de corporaţii, a afirmat într-un interviu Dan Schulman, preşedinte şi director general.

„Lucrăm cu băncile centrale şi ne gândim la toate formele de monede digitale şi la modul în care PayPal poate avea un rol în acest sector”, a explicat şeful PayPal, conform Agerpres.

Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi de 222 miliarde de dolari.