Creștere istorică pentru Bitcoin. Moneda virtuală devine din ce în ce mai puternică la nivel mondial
- Nicolae Comănescu
- 16 decembrie 2020, 20:10
A avut parte de un salt remarcabil în acest an și este de așteptat să crească simțitor și în perioada următoare, conform specialiștilor.
Zi istorică pentru Bitcoin, care a depășit, miercuri, pragul de 20.000 de dolari, atingând valoarea de 20.440 de dolari. Ultima creștere a fost semnificativă și a reprezentat un procent de 4,5%. Bitcoin a făcut salturi spectaculoase în acest an, pentru că a suscitat interes din partea invesitorilor. Astfel, a crescut cu 170% de la începutul anului și, în continuare, specialiștii economici anticipează o evoluție pozitivă a criptomonedei.
Rețea vastă de comercianți
Creșterea a venit și pe fondul unui transfer tot mai mare dinspre piața Asiei de Est către Statele Unite ale Americii (SUA), acolo unde cererea a devenit din ce în ce mai mare. În timp ce s-a înregistrat acest salt al criptomonedei, pe de altă parte a fost consemnată o scădere a aurului spot. A existat interes pentru Bitcoin și pentru că autoritățile din SUA reglementează foarte strict această zonă care atrage din ce în ce mai mult interes.
Aprecierea bitcoin vine după ce PayPal Holdings Inc s-a alăturat în octombrie pieţei criptomonedelor, permiţând clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte monede virtuale folosind portofelele online ale procesatorului de plăţi online. Clienţii PayPal vor putea de asemenea să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii la 26 de milioane de comercianţi din reţeaua sa, de la începutul anului viitor, a informat compania americană.
Se speră la o extindere globală
PayPal speră că acest serviciu va încuraja folosirea pe plan global a monedelor virtuale şi îşi pregăteşte reţeaua pentru noile monede digitale care ar putea fi dezvoltate de băncile centrale şi de corporaţii, a afirmat, într-un interviu, Dan Schulman, preşedinte şi director general.
„Lucrăm cu băncile centrale şi ne gândim la toate formele de monede digitale şi la modul în care PayPal poate avea un rol în acest sector”, a explicat şeful PayPal, conform Agerpres.
Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi de 222 miliarde de dolari.