Evenimentul Zilei > Monden > Dezvăluiri senzaționale. Ginerele lui Putin s-a îmbogățit dintr-o investiție de 100 de dolari
Dezvăluiri senzaționale. Ginerele lui Putin s-a îmbogățit dintr-o investiție de 100 de dolari

Dezvăluiri senzaționale. Ginerele lui Putin s-a îmbogățit dintr-o investiție de 100 de dolari

Ce afaceri cu statul? Ce șpăgi? În Rusia lui Putin nu e nevoie nici măcar să intri în politică ca să te umpli de bani. Ne-o dovedește povestea fabuloasă a fostului ginere al lui Vladimir Putin.

Kiril Shamalov a avut parte de o mare bucurie după ce s-a căsătorit cu Katerina Tikhonova, despre care toată lumea spune că este fiica lui Vladimir Putin.. Fostul ginere a făcut o afacere cum nu s-a mai văzut. A investit în acțiuni o sumă la îndemâna oricui, o sută de dolari, și s-a pricopsit cu o avere de 380 de milioane de dolari.

Nu vă faceți speranțe, nimeni de pe lumea asta nu-i poate copia succesul, evident, cu excepția rudelor și prietenilor Țarului.

E-mailurile buclucașe

Cum a reușit ginerică să devină multimilionar peste noapte aflăm din ziarul britanic The Guardian, care citează o investigație a jurnaliștilor de la iStories din Rusia.


OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?


Ancheta, publicată de iStories în colaborare cu Proiectul de raportare a criminalității organizate și corupției (OCCRP), a folosit o mulțime de e-mailuri obținute de o sursă anonimă (probabil un hacker sau un serviciu secret) pentru a face lumină în afacerile fabuloase pe care le  învârtesc rudele , prietenii și asociații  președintelui rus.

Pe baza acestor e-mailuri, autorii investigației au stabilit că ginerele Kirill Shamalov a cumpărat o mare parte dintr-o compania petrochimică rusă după ce s-a căsătorit cu Katerina Tikhonova. Achiziția unei părți importante a companiei-mamă a gigantului petrochimic Sibur s-a făcut printr-o firmă offshore.

Dar de nuntă?

„Este simplu”, scrie Alexey Navalnîi, faimosul opozant al președintelui rus: „Fiica lui Putin se căsătorește, iar tinerii  primesc cadoul de 380 de milioane de dolari”.

Cu asemenea venituri, proaspeții însurăței n-au mai avut niciun motiv să se uite la bani. Au cheltuit milioane de dolari cumpărând și mobilând case luxoase atât în Rusia, lângă reședința lui Putin, cât și la Biarritz, în Franța.

E-mail-urile vorbesc de achiziția unui covor de aproape 50.000 de lire sterline și de 5.700 de lire sterline investite în … cărți japoneze.

Rușii neagă tot

Imediat ce scandalul a izbucnit, jurnaliștii de la The Guardian s-au adresat companiei lui Shamalov, Ladoga Management, pentru a obține informații. N-au avut, însă, prea mare succes.

Estimarea amplorii afacerilor lui Shamalov s-a făcut pe baza declarațiilor fericitului proprietar. Într-un interviu cordat publicației Kommersant, Shamalov a estimat valoarea gigantului Sibur la 10 miliarde de dolari, spunând că partea sa se ridice la 380 milioane de dolari.


Profeția teribilă a experților: Prințul Charles va aduce sfârșitul monarhiei britanice


În comentariile trimise prin e-mail, un reprezentant Sibur a confirmat  pentru The Guardian că Shamalov a achiziționat acțiuni în companie în baza unui plan de opțiuni pentru manageri, dar nu a confirmat prețul.

Într-o altă declarație, Dmitry Konov, șeful consiliului de administrație al companiei, a precizat: „Condițiile pentru vânzarea acțiunilor nu au fost diferite de cele pentru alți manageri, nu au existat facilități acordate numai lui Shamalov . ”

„Compania este gata să documenteze aceste circumstanțe cu angajarea unor experți independenți [din afara companiei”], se arată într-un comunicat remis presei de conducerea companiei.

Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci