Evenimentul Zilei > Actualitate > Stupoare în Rusia. Fiica lui Putin, folosită drept „cobai”?
Stupoare în Rusia. Fiica lui Putin, folosită drept „cobai”?

Stupoare în Rusia. Fiica lui Putin, folosită drept „cobai”?

Vladimir Putin are două fiice din prima căsnicie cu Liudmila Șkrebneva: Maria și Ekaterina.

Foarte puţine lucruri se cunosc despre Maria devenită Vorontsova -absolventă de medicină și specializată în endocrinologie.

Ambele fete au părăsit scena publică încă din 1999, când tatăl lor și-a asumat funcția de prim-ministru ca apoi să ajungă președinte la sfârșitul anului.

Maria, cea mai mare, și Ekaterina s-au retras de la școala germană din Moscova și au început studiile acasă cu îndrumători privați. Apoi, potrivit presei ruse, și-au schimbat numele pentru a-și proteja intimitatea.

Astfel Maria a devenit Vorontsova, a absolvit medicina și s-a specializat în endocrinologie

După toate probabilitățile, ea este fiica care a testat noul vaccin rus. Președintele rus nu a precizat clar cine e, ci doar a spus că fiica lui, care are 35 de ani, a testat vaccinul.  Vladimir Putin a spus că, după prima doză de vaccin, femeia, care are 35 de ani, a avut febră 38 iar a doua zi a scăzut la 37 și apoi totul a mers perfect.

Conform unor surse rusești, Maria este implicată într-un proiect amplu pentru construirea unui spital pentru 20.000 de pacienți în apropiere de Sankt Petersburg.

Maria este căsătorită cu un antrepenor olandez

Alte surse au vorbit și despre o inițiativă diferită de a crea un centru pentru cercetarea genomului. Maria, căsătorită cu un antreprenor olandez, are o fiică.

Putin s-a limitat să vorbească generic de nepoţi. Din cauza aceasta se crede că şi Ekaterina, fiica cea mai mică de 34 de ani, a devenit mamă.

Ekaterina, care are și un nume de familie diferit de cel al tatălui ei, Tikhonova, a apărut recent pe scena politică rusă. Despre Maria, din potrivă, s-a ştiut foarte puține lucruri.

Potrivit Open Media, portalul de știri al opoziției, Maria a cumpărat o vilă mare în districtul Odinzovo, unde se află și reședința președintelui rus. Cele două vile ar fi conectate printr-un drum care se parcurge în cincisprezece minute, informează corriere.it.