Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce efecte a avut avaria globală a Google
Ce efecte a avut avaria globală a Google

Ce efecte a avut avaria globală a Google

Luni a existat o problemă la nivel global în ceea ce privește serverele pe care operează Google. Mai multe funcții oferite de compania nu au funcționat.

Google a suferit o avarie globală, oameni raportând probleme grave de funcționare în aplicațiile Gmail, Calendar Google și Youtube.

Începând pe la ora 12, majoritatea serviciilor oferite de Google au căzut la nivel global, însă nu și motorul de căutare.

Conform DownDetector.com, problemele au început în jurul ori 12:00 GMT și au afectat utilizatori din întreaga lume. Dintre cei ce au anunțat că au avut probleme, 54% au spus că nu pot accesa YouTube, 42% că nu pot urmări videouri și 3% că nu se pot loga.

La Gmail, 75% nu s-au putut loga, 15% au spus că nu au putut accesa siteul și 8% că nu primesc messaje. La 13:54, DownDetector raporta 5.760 de useri din România care aveau probleme cu YouTube și 748 de rapoarte pentru Gmail. 2.270 de rapoarte priveau chiar Google.com.

Foarte ciudat este că Youtube putea fi accesat printr-o fereastră privată, mai exact fără a fi conectat la un cont google.

Foarte mulți angajați au avut de suferit în urma acestei căderi de sistem întrucât multe companii atât din România, cât și din străinătate folosesc Google Suite pentru a comunica sau a realiza întâlniri online. Munca propriu-zisă este realizată prin intermediul Google Docs, Sheets and Slides, care de asemenea nu au fost disponibile în timpul în care serverele au fost la pământ.

Chiar și cei care folosesc alte soluții online pentru a munci au avut de suferit întrucât servicii precum Slack, un serviciu de comunicare pentru companii care se află sub conducerea Salesforce, nu a mai funcționat decât pentru cei care erau deja logați la momentul căderii serverelor.

Există o probabilitate foarte mare ca și elevii din România care momentan, din cauza pandemiei fac școala online de acasă, să fi fost afectați de aceste probleme pe care Google le-a avut timp de mai bine de-o oră, scrie presa străină The Guardian.