Majoritatea indienilor au început să își producă singuri alcoolul, întrucât „rezervele” din orașe aproape s-au terminat, scrie Descopera.ro.

Din motive clare pentru toată lumea, autoritățile din India au extins perioada de interdicții până pe data de 3 mai, lucru ce a condus diverse probleme pentru zona extrem de populată. Una dintre aceste probleme cu care oamenii de acolo se confruntă este lipa alcoolului, dar nu a cel sanitar folosit pentru a dezinfecta suprafețele, ci cel de băut.

Această criză a băuturilor alcoolice este cauzată de către reglementările autorităţilor care nu au considerat magazinele care vând astfel de produse drept „esenţiale”.

Pentru a se aproviziona cu băuturi spirtoase, unele persoane au recurs la piața neagră existentă în India, deși prețurile sunt mai mult mai decât în comerț, și nu toată lumea își permită să cumpere de acolo.

Pentru cei cu venituri reduse rămâne posibilitatea producerii propriului alcool sau consumarea băuturilor tradiţionale, produse în zonele rurale precum hoch sau desi daru. Din nefericire, astfel de băuturi produse în condiţii improprii şi fără supraveghere din partea unui specialist au un conţinut ridicat de alcool metilic, un compus care a dus, în India, la moartea a mii de persoane.