Activiștii ecologiști, tot mai aproape de ecoterorism

Activiștii ecologiști, tot mai aproape de ecoterorism Protest climatic la operă. Sursa Foto: Instagram, xr_nycandextinctionrebellion

Un spectacol de operă din New York City a fost întrerupt de protestul unor activiști ecologiști radicali. Publicul i-a huiduit pe activiști, iar cortina a fost coborâtă de două ori.

Activiștii ecologiști radicali au întrerupt un spectacol de la opera metropolitană din New York City, cunoscută ca Met,  în care era adaptată drama medievală  a lui Richard Wagner, Tannhäuser.

Ce susțin activiștii

Activișii ecologiști au postat un videoclip cu un bărbat care se ridică într-o lojă din dreapta scenei, țipând: „Treziți-vă! Izvorul este poluat, izvorul este murdar! Izvorul este otrăvit! Aceasta este o urgență climatică!”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Mulțimea a început să-l huiduie, dar bărbatul a continuat să țipe. „Treziți-vă! Aceasta este o criză climatică! Nu va exista operă pe o planetă moartă!”.

Apoi a desfășurat un banner negru lung, care a căzut peste lojele sălii, proclamând: „Nu există operă pe o planetă moartă”.

Spectacolul de operă, întrerupt

Organizatorii spectacolului au fost nevoiți să coboare cortina la jumătatea celui de-al doilea act, în jurul orei 21:30. Demonstranții au fost huiduiți și apostrofați de spectatori, apoi escortați afară de forțele de ordine, iar după opt minute cortina s-a ridicat din nou cu aplauze.

Dar apoi, o femeie s-a ridicat și a început să strige, forțând cortina să se închidă din nou. Forțele de ordine au îndepărtat femeia, în timp ce publicul îi striga: ‘Pleacă!’ ‘Du-te acasă!’ și ‘Taci!’.

Unii spectatori au plecat, iar o persoană a fost auzită spunând, potrivit The New York Times, că „nu există securitate aici?”.

Peter Gelb, directorul general al operei Met, a spus că spectacolul a fost întârziat timp de 22 de minute. Opera a fost reluată, iar Extinction Rebellion a revendicat acțiunea pe rețelele sociale: „A fost opera noastră!”.

Activiștii ecologiști distrug spectacole culturale și sportive

Organizația Extinction Rebellion se inspiră după acțiunile organizației Just Stop Oil din Marea Britanie. Aceasta din urmă a comis acțiuni radicale, precum aruncarea cu vopsea în exponate artistice din muzeu.

Extinction Rebellion au întrerupt anterior o operă din Elveția și din Amsterdam, țipând în timpul unei reprezentații a Requiemului lui Verdi: „Suntem în mijlocul unei crize climatice și ne purtăm ca orchestra de pe Titanic care continuă să cânte liniștit în timp ce nava se scufundă deja”.

Activiștii ecologiști au atacat și muzee și evenimente sportive, lipindu-se adesea de pereți și bariere. În iulie, protestatarii Just Stop Oil au întrerupt jocul de la Wimbledon, eliberând panglici portocalii amestecate cu piese de puzzle în timpul meciurilor, potrivit Daily Mail.

articol sustinut