Evenimentul Zilei > International > Activişti proruşi au format un Guvern provizoriu în regiunea Doneţk
Activişti proruşi au format un Guvern provizoriu în regiunea Doneţk

Activişti proruşi au format un Guvern provizoriu în regiunea Doneţk

Unul dintre liderii activiştilor proruşi din oraşul ucrainean Doneţk, Vadim Cerniakov, a anunţat, marţi, formarea unui "Guvern provizoriu al Republicii Donbas".

”Am format un guvern provizoriu la Doneţk”, a declarat Cerniakov, amintind cerinţa exprimată de proruşii care au ocupat duminică clădirea administraţiei locale din Doneţk: organizarea unui referendum înainte de 11 mai pentru alipirea a regiunii la Rusia.

Cerniakov a precizat pentru France Presse că data referendumului, formularea şi alegerea întrebărilor vor fi decise în coordonare cu alte grupări proruse din regiune, mai ales din Harkov şi Lugansk. Totodată, el a asigurat că grupurile de autoapărare proruse vor controla de acum înainte drumurile din regiune, aeroportul şi gările.

Duminică, manifestanţi proruşi au pătruns în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk, în timp ce un alt grup manifesta în faţa clădirii cu panouri pe care scria "Doneţk, oraş rus", "Daţi-ne un referendum" în privinţa independenţei şi a alipirii la Rusia sau "NATO afară".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.