Audi prezintă noul A3 Sportback, versiunea cu cinci uşi a gamei sale compacte

Audi prezintă noul A3 Sportback, versiunea cu cinci uşi a gamei sale compacte

A doua versiune a noii game Audi A3 - Sportback-ul cu cinci uşi - va fi expusă peste numai câteva zile, în premieră mondială, la Salonul auto de la Paris.

Audi va completa noua gamă compactă A3 cu o versiune Sportback.

A3 Sportback, care va fi expus, chiar săptămâna aceasta, la Salonul auto de la Paris, este varianta mai practică a modelului care a "inventat", practic, segmentul compact premium.

Acestea sunt primele imagini cu autoturismul care are 4,31 metri lungime şi un ampatament de 2,63 metri (cu 3,5 centimetri mai mare decât A3-ul în trei uşi).

Ne puteți urmări și pe Google News

Gama Audi A3 concurează în clasa premium cu BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa A şi Volvo V40 (ultimele două, modele lansate în această primăvară).

Noul A3 Sportback va oferi încă o armă producătorului premium deţinut de grupul Volkswagen în războiul pe care îl are cu BMW, marca premium numărul 1 la nivel mondial.

A3 a rămas cea mai vandabilă gamă din întreg portofoliul Audi. Anul trecut, fiecare al şaselea autoturism comercializat de Audi a fost un A3.

Audi şi-a propus să vândă mai multe automobile decât BMW, până în 2020. Având în vedere că, după primele opt luni din 2012, Audi livrase cu numai 2.000 de maşini mai puţin decât BMW la nivel mondial, obiectivul pare mai mult decât realizabil. Chiar înaintea termenului propus.

În viitorul apropiat, Audi va mai lansa două versiuni de caroserie ataşate gamei A3 - un Cabrio, dar şi un Sedan (în premieră).

O versiune de performanţă - S3 - precum şi o variantă hibridă - A3 Sportback e-tron (cu baterii care pot fi reîncărcate la priză) - vor apărea şi ele până în 2014.

Primele unităţi Audi A3 Sportback vor fi livrate la începutul anului viitor. În Germania, cea mai ieftină variantă va costa 22.500 de euro.