Evenimentul Zilei > Actualitate > Accidentul feroviar de la Fetești. Un mecanic era beat, sistemul de frânare automată nu funcționa
Accidentul feroviar de la Fetești. Un mecanic era beat, sistemul de frânare automată nu funcționa

Accidentul feroviar de la Fetești. Un mecanic era beat, sistemul de frânare automată nu funcționa

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a vorbit despre cauzele care au dus la accidentul feroviar ce s-a înregistrat la Fetești, între două trenuri mărfar.

Mecanicul unuia dintre cele două trenuri mărfare, care s-au ciocnit la Fetești, provocând haos pe calea ferată, era sub influența băuturilor alcoolice. El a adormit în timp ce conducea trenul, după cum a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit despre cauzele acestui accident

„Vreau să transmit un semnal destul de clar către acești operatori de marfă din zona privată, pentru că, în fine, de la stat a mai rămas un singur operator, că nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional.

Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi. Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, da (n.r. – ar fi adormit), dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a declarat ministrul Transporturilor.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat că magistrala București – Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării celor două trenuri private de marfă.

„În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane”

„Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.