În urma unui teribil accident petrecut marți pe o șosea din Olanda, doi români au murit și alți șapte au fost răniți. Microbuzul în care aceștia se aflau a fost lovit cu putere de un autoturism condus de o tânără șoferiță.

Doi muncitori români sezonieri în agricultură au murit în Olanda, într-un accident cumplit în care au mai fost răniți alți șapte. Toți călătoreau cu un microbuz și se ducea la muncă, în dimineața zilei de marți, 26 mai, scrie publicația medemblikactueel.nl.

Accidentul a avut loc pe N240, în apropiere de Medemblik, în nordul Olandei. Din primele date, se pare că șoferul microbuzului circula pe un drum cu prioritate și a fost lovit în plin de un autoturism condus de o tânără de 23 de ani care a intrat de pe o șosea laterală fără să se asigure.

Impactul a fost atât de dur, încât cei doi bărbați români care au murit au fost proiectați în afara microbuzului.

Unul dintre muncitori a murit pe loc, iar al doilea a decedat la scurtă vreme după ce a fost transportat în stare gravă la spital. Cei doi aveau 44, respectiv 25 de ani, informează știridiaspora.ro.

Ceilalți șapte români și șoferița celeilalte mașini sunt în stare, mai scrie sursa citată. Aceștia au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere.

Muncitorii români erau zilieri și lucrau în agricultură. În momentul tragicului accident aceștia se deplasau către locul de muncă.