Evenimentul Zilei > Social > Argeș: Băbatul surprins sub malul de pământ a fost scos la suprafață în hipotermie severă
Argeș: Băbatul surprins sub malul de pământ a fost scos la suprafață în hipotermie severă

Argeș: Băbatul surprins sub malul de pământ a fost scos la suprafață în hipotermie severă

Bărbatul surprins marți sub un mal de pământ în localitatea argeșeană Băbana a fost scos în cele din urmă. El se găsește însă în hipotermie severă și a suferit traumatisme la membrele inferioare.

Bărbatul surprins sub un mal de pâmânt, în localitatea argeșeaă Băbana, a fost scos la suprafață. El este în hipotermie severă

Bărbatul surprins sub un mal de pământ, marţi, în localitatea argeşeană Băbana, a fost scos în cele din urmă din strânsoare. Intervenţia a fost îngreunată de pământul umed care îi acoperea picioarele, a informat ISU Argeş.

Muncitorul se găsește în hipotermie severă şi a suferit traumatisme la membrele inferioare. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și analize.

ISU Argeș a transmis referitor la dificultatea misiunii de salvare

ISU Argeş a transmis că pe parcursul acţiunii de salvare, apa a curs în şanţul în care a fost prins bărbatul. Acest aspect a îngreunat deosebit de mult intervenţia salvatorilor. Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş şi a fost transportat la o unitate medicală, pentru investigaţii.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un muncitor care participa la lucrări de excavare pe raza localităţii Băbana a fost prins sub un mal de pământ. În urma efectuării primelor verificări, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au stabilit că bărbatul este angajat al unei societăţi care efectua activităţi de completare a traseelor de canalizare, pe raza localităţii Băbana. Bărbatul se afla în timpul orelor de serviciu.

Reprezentanții ITM Argeș s-au deplasat și ei la fața locului

La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai ITM Argeş. Ei au încercat să stabilească dacă au fost respectate normele de protecție a muncii de către firmă sau de către muncitor. Ancheta este în desfășurare.

În prezenta situație va fi întocmit dosar penal. Dosarul va fi deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, conform art. 349 şi 350 din Codul Penal.

În România există numeroase situații în care unele firme și unii angajați nu respectă normele de protecție și desfășurare a muncii specifice, riscând astfel viața proprie și a celorlalți și sancțiuni considerabile. De asemenea, logistica avută la dispoziție de către muncitori, este de regulă, depășită.