Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident incredibil. Fiul lui Sever Mureșan a lovit 12 mașini
Accident incredibil. Fiul lui Sever Mureșan a lovit 12 mașini

Accident incredibil. Fiul lui Sever Mureșan a lovit 12 mașini

Fiul unui celebru afacerist a făcut prăpăd pe o stradă din Brașov. Urcat la volan beat și drogat, acesta a lovit 12 mașini, provocând pagube considerabile.

Urcat la volan beat și drogat, după cum oamenii legii au declarat, fiul unui celebru afacerist a făcut prăpăd pe o stradă din Brașov. Adrien Stephane Mureșan, fiul afaceristului bucureştean Sever Mureşan, a lovit 12 mașini parcate pe o stradă din Brașov, provocând pagube considerabile, scrie Fanatik.

Presa din Brașov a dezvăluit că bărbatul avea o alcoolemie 2,10 mg/litru la prima probă şi 2,20 la a doua probă. Din fericire, în urma accidentului nimeni nu a fost rănit. Polițiștii care au ajuns la fața locului au rămas de-a dreptul șocați când au văzut amploarea accidentului.

„Conducătorul auto nu a putut fi testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice.

S-a făcut lucrul acesta în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței de substanțe psihoactive în organism”, menționează IPJ Brasov.

„Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”. Adrien Stephane Mureșan  trebuie să dea explicații oamenilor legii și cu privire la „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În acest caz care i-a uluit până și pe oamenii legii, jurnaliștii de la EvZ.ro au luat legătura cu specialiștii pentru a explica modul în care șoferii ale căror autoturisme au fost avariate își pot recupera paguba.

„În primul caz, când actul există (n.r. asigurarea obligatorie RCA), proprietarii păgubiți iau legătura cu asiguratorul, fie la sediu, fie on-line, pentru a deschide dosar de daună. În cazul de față, vor fi deschise 12 asemenea dosare. Se fac constatările, se stabilește valoarea pagubelor și se emite devizul. Șoferii care vor să-și repare mașina în regie proprie vor primi pe loc acei bani stabiliți în urma evaluărilor. Cu ei în mână se vor duce unde vor dori ei. Dacă omul spune că vrea să meargă la un servis, firma de asigurare va vira banii în contul acelui atelier auto. În mod normal, conform  Legii 132/2017 dosarul trebuie soluționat în maximum 30 de zile, iar plățile făcute în același termen scurs de la constatare și evaluare. Dar există și sitații când se așteaptă mult după banii de asigurare”, ne-a explicat Mihai Agușoaie, consutant în asigurări.