Evenimentul Zilei > Social > Protest în fața Judecătoriei Novaci, Gorj. Participanții cer dreptate în cazul decesului femeii accidentate de fiul unei judecătoare
Protest în fața Judecătoriei Novaci, Gorj. Participanții cer dreptate în cazul decesului femeii accidentate de fiul unei judecătoare

Protest în fața Judecătoriei Novaci, Gorj. Participanții cer dreptate în cazul decesului femeii accidentate de fiul unei judecătoare

Proteste în faţa Judecătoriei Novaci,judeţul Gorj. Un număr notabil de localnici cer să se facă dreptate în cazul femeii ucise într-un accident rutier de fiul unei judecătoare.

Tănărul este acuzat de ucidere din culpă. Rudele femeii decedate sunt revoltate că este judecat însă în stare de libertate. Ele acuză, de asemenea, tărăgănarea procesului. Tragedia s-a produs anul trecut. Fiul judecătoarei consumase băuturi alcoolice și a fugit de la locul accidentului. El a lăsat victima să zacă pur şi simplu pe asfalt.

Peste 50 de protestatari în fața Judecătoriei din Novaci

Peste 50 de localnici din orașul Novaci s-au strâns în fața Judecătoriei din localitate și și-au făcut cunoscute nemulțumirile.

Protestatarii au cerut să se facă dreptate în cazul femeii ucise de beizadeaua şefei de la Judecătoria Novaci, relatează Antena 3 .

Protestatarii cer să se facă dreptate. S-a scandat ”Corupţia ucide”

Familia victimei este furioasă că magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus judecarea şoferului în stare de libertate.

”Judecătoria Craiova l-a menţinut în arest 7 luni de zile şi acum i-a dat drumul acasă. A sfidat întreaga comunitate a oraşului Novaci şi întreaga muncă a Parchetului General şi anchetatorilor de la Târgu Jiu. Noi cerem să se facă dreptate în acest caz, fiind mama lui preşedinte de Tribunal”, a spus Dumitru Constantin, fratele victimei.

”Foarte mare durere simt în momentul în care văd că un anume judecător s-a gândit că ar fi cazul să îi dea drumul în arest la domiciliu. Sub nicio formă nu mi se pare normal să omori un om și să scapi basma curată”, a spus Denis, fiul femeii ucise.

Protestatarii cer demisia judecătoarei din Novaci

Protestatarii cer demisia judecătoarei din Novaci, mama tânărului acuzat pe motiv că poate influenţa cursul anchetei. Până la această oră, judecătoarea nu a prezentat un punct de vedere.

În luna august a anului trecut, fiul judecătoarei a lovit cu mașina o femeie din localitate care se întoarcea de la serviciu. Era băut și a fugit de la locul accidentului. A doua zi, s-a predat autorităților, dar tot au fost găsite urme de alcool în sânge.

Victima lui a fost găsită zăcând pe drum de către alți șoferi, după câteva ore de la producerea accidentului. Transpotată la spital, femeia a decedat.

Fiul judecătoarei a fost trimis în judecată în stare de arest, dar magistrații Curții de Apel din Craiova, unde se judecă dosarul, l-au pus în libertate.