Evenimentul Zilei > Actualitate > Preotul care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă. Dosar penal
Preotul care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă. Dosar penal

Preotul care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă. Dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunţat că preotul implicat în cazul bebeluşului care a murit după ce a fost botezat este acuzat de ucidere din culpă.

Preotul care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă. Parchetul a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului. Acesta are calitate de suspect şi este acuzat de ucidere din culpă.

Miercuri a fost efectuată necropsia copilului de 6 săptămâni. Pentru a înlătura orice suspiciuni, au fost chemaţi mai mulţi medici legişti din ţară.

La final, aceştia au constatat că în plămânii bebeluşului s-a găsit lichid. Informaţia a fost confirmata şi de medicii care l-au preluat pe bebeluşul căruia i-a făcut rău când a fost scos din cristelniţă.

Medicii care au încercat atunci să-i salveze viaţa au indentificat 110 ml lichid în plămânii copilaşului.

Mai departe urmează analiza lichidului, pentru a se vedea dacă este vorba despre apă sau este altceva.

Preotul care a oficiat botezul de la Suceava e acuzat de ucidere din culpă

„Facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat dosarul penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect iar autopsia a fost efectuată în cursul acestei dimineţi, urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie” , au transmis autorităţile.

Amintim că bebeluş în vârstă de o lună şi jumătate a murit luni, la spital. El suferise un stop cardio-respirator duminică, în timp ce era botezat. Copilul a fost creştinat la Biserica Sf. Constantin şi Elena din Suceava.

Reacţia Patriarhiei Române după tragedia de la Suceava

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunţase că preotul care a oficiat slujba nu mai poate sluji până la finalizarea anchetei. Totodată, acesta a subliniat că şi BOR va derula o anchetă internă.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021.

Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în haină luminoasă, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume.

„Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile.”

În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea.

Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc”, a transmis Arhiepiscopia.

Presa locală susţine că avocatul preotului a cerut ca doi experţi independenţi, din afara judeţului, să asiste la autopsie.

patriarhia.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.